Szolgálat

2023.11.22. 19:41

Lelki segély fiataloknak - A FOLT online tanácsadói felület ingyenes

Kifejezetten gyermekeknek hozott létre lelkisegély-szolgálatot a Forrás Lelki Segítők Egyesülete. A központ missziója segíteni a bajbajutottakon, támogatni a rászorulókat.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

FOLT néven online lelki tanácsadói felületet indított a Forrás Lelki Segítők Egyesülete. A FOLT – Forrás Online Lelki Tanácsadás program elsődleges célja: a gyerekek, serdülők, hozzátartozóik és segítőik lelki egészségének megőrzése, illetve a mentális problémák jelentkezésekor online segítő szolgáltatás kialakítása. Olyan fiatalok, illetve szüleik, tanáraik, segítőik leveleit várják, akik életvezetési, lelki problémáikkal kapcsolatban szeretnének kérdéseikre választ és támogatást kapni. Telefonon, chaten, e-mailben, a Facebook-messengeren is felkereshetők a szakértők. Amint az afolt.hu oldalon szerepel: az online tanácsadás alkalmas rá, hogy a hozzájuk fordulók megfogalmazzák, kimondják a mindennapi életükben megjelenő lelki, iskolai, párkapcsolati, családi, egészségügyi nehézségeiket és kérdéseiket. A tanácsadás során pedig visszajelzéseket kaphatnak a leírtakról egy megértő szakembertől. Tanácsadói csapatuk olyan fiatal szakemberekből áll, akik sokrétű problémamegoldó képességekkel vannak felvértezve, legyen szó szenvedélybetegségről, pszichiátriai betegségről, iskolai vagy családi gondokról, párkapcsolati zűrökről, vagy bármilyen olyan válságról, amiről a fiatalok úgy érzik, hogy megterheli őket. Mint írják, minden megkeresésre hamar reagálnak. A tanácsadás anonim és ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában