Centenárium

2023.11.14. 16:00

Tehetségnappal és gálával ünnepeltek a sárvári Gárdonyi-iskola 100. születésnapján - fotók

Az iskola névadója előtt tisztelgett a százéves Gárdonyi Géza Általános Iskola az intézmény egykori és jelenlegi pedagógusai és diákjai részvételével pénteken, a ZeneHázában. A díjátadóval egybekötött tehetségnap az iskola egy éven át tartó születésnapi programsorozatának záróeseménye volt.

Polgár Patrícia

Forrás: Benkő Sándor

Az esten elsőként Németh Ernő, az iskola igazgatója ismertette röviden az intézmény történetét, majd dr. Máhr Tivadar köszöntötte az ünneplőket. Sárvár alpolgármestere az önkormányzat nevében emléklapot adott át a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola munkatársai részére az intézmény századik jubileumi éve alkalmából az iskolában folytatott kimagasló oktató-nevelő munka elismeréseként. Szavait követően Rozmán László tankerületi igazgató köszöntötte a százéves iskolát. Végül Szakályné Pados Edit, az iskola tehetségpont koordinátora mutatta be a Gárdonyi-tehetségpontot. Ismertette: az intézményben három komplex, kidolgozott tehetségprogram segíti az ifjúság kibontakozását: egy a német nyelv, egy a sakk tudás, egy pedig a kutatói, fizikai készségek fejlesztésével foglalkozik.

A beszédeket követően a bemutatkozó tehetségek sorát Rozmán Lajos, az iskola egykori tanulója, ma már ismert karmester, Liszt Ferenc-díjas klarinétművész, Sárvár város díszpolgára nyitotta meg. Műsorát követően előbb az alsó- és felső tagozatosok, végül volt gárdonyis diákok léptek sorjában a színpadra. A fellépők között akadt, aki szavalt, voltak, akik táncoltak, legtöbben pedig zenei tehetségükről adtak számot. Végül bemutattak egy, az iskoláról készült kisfilmet, melyet a hetedik évfolyamos emelt digitális kultúrát tanuló diákok készítettek Pipics János tanár úr irányításával.

Az est és a jubileumi emlékév zárásaként díjátadó következett. Németh Ernő, az iskola igazgatója Gárdonyi Díjat adott át Matócza Lenke, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa számára a 32 évig tanúsított magas színvonalú nevelő-oktató munkájáért, példaértékű hivatástudatáért, lelkiismeretes vezetői munkájáért. Ugyancsak Gárdonyi Díjjal ismerte el Némethné Mesterházi Georgina az iskola szülői munkaközössége aktív, lelkes tagjának munkáját.

Legvégül oklevelet és igazgatói dicséretet vehettek át azok a diákok, aki tehetségükkel, szorgalmukkal szép eredményeket értek el: Kutasy Kornél, a Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola 100. évfordulója alkalmából megrendezett Sakkpalota tehetségműhely záró versenyén elért első helyezéséért; Bereczky Lili, Martonfalvi Mátyás, Percsi Alíz és Bíró Zsombor 3. a osztályos tanulók, valamint Kajtár Lilla, Tanai Barnabás, Tar Ferenc és Strabán Richárd 6.a osztályos tanulók a Bolyai matematika csapatversenyen országos írásbeli döntőjében való részvételért; illetve Bereczky Lili, Czupor Ákos, Herczeg Borbála, Kádár Kristóf, Kiss Áron, Kutasi Amélia, Nagy András, Páll Zselyke, Takács Lili és Vida Bíborka, a burgenlandi UMIZ4KIDS által kiadott két, Devecsery László verseit tartalmazó könyv illusztrációjáért kapott elismerést. 

Az elismerések átadását követően a résztvevők megtekintették a ZeneHáza előterében, az egykori és jelenlegi diákok és tanárok alkotásaiból nyílt kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában