Vasi Prima díj 2023

2023.11.04. 08:00

Vas Vármegyei Prima Díj: az Ifjúsági megyei különdíj egyik jelöltje: Hóbor Zalán

Hóbor Zalán 12 éve triatlonozik, a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője.

Merklin Tímea

Hóbor Zalán, Prima díj,20231025,Kőszeg, ut, Unger Tamás / Vas Népe

Tanulmányait 2011 óta az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban folytatja. Jelenleg 12. évfolyamos gimnáziumi tanuló, gépészmérnökként szeretne továbbtanulni, a műszaki dolgok érdeklik. Sportszenvedélyét szüleitől örökölte, négy testvérével együtt sportszellemben nevelkednek.  Édesapja ötszörös quadriatlon világbajnok, édesanyja a 2000-es sydney-i olimpián 19. helyezést ért el.

Jelentős eredményeket ért el ifi korosztályban, 2020 és 2021-ben a magyar ranglista összetett 2. helyezettje. Csapat mix-váltó tagjaként a törökországi Alanyában ifi Európa-Bajnoki címet szerzett. 2021-től junior korosztályban is versenyez. Pályafutása első ifjúsági világbajnokságán a 29. helyen ért célba.  

2022-ben Junior Európa Kupa Futamokon ért el kimagasló eredményeket, magyar junior válogatott és magyar olimpiai c keret tag. A Magyar Triatlon ranglista 1. helyére küzdötte fel magát junior korosztályban. Duatlon és Aquatlon versenyszámokban is dobogós eredményeket ért el.

Zalán kitartása, küzdő-és versenyszelleme példaértékű. A napi edzéseken túl edzőtáborokban készül fel a versenyekre. Eredményei folyamatosan javulnak, az idei versenyszezonra is jól sikerült a felkészülése.

Legnagyobb célkitűzése Junior Európa- és Világbajnokságon dobogós helyezés elérése, a jövőben U23 Világbajnokság pódiuma és éremesélyesként kijutni a 2028-as Los Angeles-i olimpiára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában