Elismerés

2023.11.18. 07:00

Vasi kutatót díjaztak - Murber Ibolya az év kutatója

Idén a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága (MTA VEAB) Murber Ibolyának ítélte az év kutatója díjat.

Vaol.hu

Murber Ibolya Gelencsér Andrástól vette át a díjat

Forrás: NYME SEK

Dr. habil. Murber Ibolya, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Történelem Tanszék egyetemi docense a magas rangú tudományos díjat a Magyar Tudomány Ünnepének veszprémi nyitónapján vette át a Pannon Egyetem aulájában. A rendezvény Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottsága elnökének köszöntésével kezdődött, majd előadások hangzottak el. A tudományos prezentációkat követően került sor a díjak átadására. A laudációban többek között Murber Ibolya intenzív és minőségi publikálását, illetve magas idézettségét emelték ki, amelyek őt Ausztria és Magyarország kapcsolattörténetének legfontosabb magyarországi kutatójává teszik. Murber Ibolya az osztrák–magyar kapcsolatok a 20. században címmel tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában