Ünnep

2023.12.17. 17:26

80 éves lett dr. Márfi Gyula atya

Dr. Márfi Gyula érsek 80. születésnapján, december 17-én vasárnap, délben hálaadó szentmisét tartott a Székesegyházban - a csordulásig telt templomban ott voltak Vas és Veszprém vármegye elöljárói is.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Az 1967-ben Szombathelyen pappá szentelt dr. Márfi Gyulát dr. Székely János megyéspüspök köszöntöte a Szombathelyi Egyházmegye nevében. Mind mondta: három olyan kincset szeretne megköszönni neki, amelyet mindig hordoz, ezek pedig a következők: derű és vidámság; bölcsesség; a szív jósága. - Sosem a felszín, hanem a nagy kérdések érdekelték, és képes is nagy kérdéseket megfogalmazni. Szolgálata idején rengeteg nehéz helyzetet megoldott, sokan hálásak neki Veszprémben és itt Szombathelyen is - mindkét városban nyomot hagyott maga után - fogalmazott, majd azt kívánta: sokáig sugározza még a derűt és a vidámságot, a bölcsességet, a szív jóságát. Brenner József nagyprépost felidézte a 80 éves érsek életútjának legfőbb állomásait, kiemelve: háromszor szólította meg az úr, és minden alkalommal igent mondott.  

A szentmise végét vetítés zárta, a képcsokorban felidézték az elmúlt évtizedek legfontosabb eseményeit - ezzel is tisztelegve a 80 éves dr. Márfi Gyula elött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában