Vas Népe-kalendárium

2023.12.04. 11:30

Ajándékunk ovisoknak - A vépi óriás kalendáriumban mikuláscsomagok rejtőztek - fotók

A harmadik ablak is kinyílt a Vas Népe adventi naptárjában azzal, hogy a vépi Fő téri óriás kalendárium három ablaka mögé belestek a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda kisgyermekei. Lapunk ajándékát is ott találták.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Évről évre felállítja az önkormányzat a főtéri színpadon az adventi kalendáriumot formázó házikót, amelyen, ha távolabbról nézzük, a kisváros képe látható, az ablakai mögé pedig apró ajándékokat rejtenek a karácsonyt váró időszakban. Az idén is 24 kis nyitható ablak mögé leshetnek be a Vadvirág ovisok. A hétvége előtt pénteken háromszor hét gyereket várt az önkormányzat, hogy a péntekin kívül a szombati és vasárnapi ablakokat is kinyissák, és a piros díszdobozokba rejtett meglepetéseket – cukorkát, szaloncukrot, csokit, kifestőt, színes ceruzát – elosszák egymás között. 

Pénteken 9 óra előtt néhány perccel a Pitypang és a Pipacs csoportból is a Fő térre igyekeztek gyerekek – az eső egyáltalán nem szegte a kedvüket. „Pattanj, pajtás, pattanj, Palkó, nézd már, nyílik ám az ajtó. Kint pelyhekben hull a hó, itt van, itt a Télapó” – énekelték. Verset mondtak a hócsizmás Mikulásról, akinek puttonyában ajándékot talál, aki keres. S elénekelték a „Suttog a fenyves zöld erdő” című dalt is – mindegyik ablakra jutott tőlük egy-egy versike, ének. Kovács Péter polgármester terelgetett hét-hét kis óvodást az ajándékok felé, amelyek között ott volt lapunk hét mikuláscsomagja is. Izgatottan bontogatták a gyerekek a zörgős zacskókat a válogatott finomságokkal – a zsákmánnyal visszasétáltak az oviba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában