Magyar falu program

2023.12.27. 07:00

Egy mobilgarázst építhettek fel Andrásfán

A Magyar falu programból egymillió-hetvenezer forintot nyert, így mobilgarázst építhetett az Összefogás Andrásfáért Egyesület.

Vaol.hu

A mobilgarázsban a helyi közösség tárgyait őrzik

Forrás: VN

Az egyesület tevékenységi körébe tartozik a néphagyományok őrzése, továbbörökítése, kulturális programok szervezése, az azokon való részvétel, segítségnyújtás az önkormányzati rendezvényeken, a Tőzike dalkör tevékenységének támogatása, a helyi értéktár gyűjtőmunkájának segítése. 

Az egyesület a 2022. évi Magyar falu programban civil közösségi tevékenységek feltételeinek támogatására egymillió-hetvenezer forint támogatásban részesült – tudtuk meg Nagyné Márffy Gyögyitől, az egyesület elnökétől. A pályázatból betonalapra épített mobilgarázst építettek. Az épületben az előző pályázaton nyert támogatásból és az előző években vásárolt néphagyományok bemutatásához használt eszközeiket, illetve a szabadtéri rendezvényeikhez szükséges bútoraikat tárolják, sparheltet, bográcsot, sörpadokat. 

– Nemcsak értékteremtő, hanem értékmentő munkát is végzünk településünkön. A gyűjtőmunka során a lakosság által felajánlott nagyobb méretű régi használati tárgyakat is a pályázatból épített épületben őrizzük – tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában