Tűzeset

2023.12.29. 11:05

Elektromos meghibásodás vezetett tetőtűzhöz Szombathelyen

Egy tűzesethez és egy műszaki mentéshez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat tegnap.

Vaol.hu

Visszaáramlott a füst a lakótérbe tegnap este egy vasvári, Pásztor utcai családi ház cserépkályhájából. A városi önkormányzati tűzoltók az ingatlanban tartózkodókat a szabad levegőre kísérték, majd a cserépkályhából az égésterméket eltávolították. 

Elektromos meghibásodás miatt gyulladt ki tegnap este egy tetőtér beépítéses családi ház álmennyezete és tetőhéjazata a szombathelyi Komlósi Ferenc utcában. A város hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói az épület áramtalanítását követően vízsugárral a tüzet megfékezték. Az egységek továbbá egy magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével kívülről, valamint az épület tetőterén keresztül kéziszerszámokkal belülről a tetőhéjazatot több helyen megbontották, a még izzó részek feltérképezése végett. Az oltást követően a tűzoltók a beázások elkerülése miatt a tetőt részben lefóliázták. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában