Ezt jó, ha tudod

2023.12.09. 09:06

Polgárőrök is a helyszínen - Fokozott balesetveszély a Kőszegi-hegységben!

Fokozott balesetveszély a Kőszegi-hegységben! A magasabb részeken a jegesedés miatt életveszélyesek az utak. Kérjük be menjenek autóval a hegyre – figyelmeztet a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Vaol.hu

VN-archív

Fotó: © Cseh Gábor

A rendőrség kérésére Velemben a buszfordulónál, Kőszegen pedig a volt Panoráma szálló környékén polgárőrök teljesítenek a hétvégén szolgálatot, hogy személyesen is figyelmeztessenek a veszélyre. 

A Kőszegi-hegységben a letaposott, vagy megolvadt hó miatt jégpályává váltak az utak. A balesetek elkerülése érdekében gépjárművel nem ajánlott közlekedni Kőszegen a Tölgyes út kereszteződésétől felfelé, valamint Velemben az egykori Avar szállótól felfelé. Az előrejelzések szerint a hétvégén havazás, ónos eső is várható, ami tovább nehezítheti a közlekedést. 

A hó és a zúzmara komoly terhet rakott a fákra, az ágak emiatt könnyen letörhetnek. Kérjük, fokozott óvatossággal, és kizárólag gyalogosan közlekedjenek a Kőszegi-hegység érintett területein. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában