Mutatjuk!

2023.12.25. 15:01

Te tudod, hogy melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik ételhez milyen fajtát fogyasztunk!

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rostislav_Sedlacek

A zaol.hu cikkének segítségével most mi is megmutatjuk!

Sertéshús
A pörkölthöz, a sertéspaprikáshoz vagy a malacsültekhez a szárazabb, hordós érlelésű fehérborok a legjobbak, de a rozék mellett akar a testesebb vörösborok is elősegíthetik a nehezebben emészthető ételek lebontását.

Szárnyasok
A szárnyasból készült ételek mellé a könnyű, száraz fehérborok a legjobbak. Az itthon népszerű csirkepaprikás vagy a karakteresebb kacsasült fogyasztásakor akár a rozé is szóba jöhet, attól függően, hogy mennyire fűszeres az adott étel.

Marhahús
Mivel általában elég fűszeres, ezért különböző vörösborok ajánlottak mellé. Ezek ugyanis kiemelik a sültek ízét, ráadásul a szomjúságérzetet is csökkentik.

Vadak
Jellegzetes, intenzív ízviláguk miatt vörösborokat érdemes fogyasztani a vadhúsokhoz. Kivétel azért  itt is akad, hiszen a zsenge nyúlból es a fácánból készült étkek a testes fehérborokkal is kiválóan harmonizálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában