Vas Népe-kalendárium

2023.12.09. 06:56

Vas Népe kalendárium: nevetéstől volt hangos a szombathelyi tűzoltóállomás

A Vas népe adventi kalendáriumában minden nap kinyílik egy ablak, igyekszünk tenni, ha csak egy kicsike jót is.

Gáspár Eszter

. Fehér Ádám tűzoltó főtörzsőrmester egy rövid bemutatást követően segített a gyerekeknek tűzoltóautóra mászni, tömlőt fogni, felpróbálhatták az igazi lánglovagok sisakját, sőt még a kosaras tűzoltóautóval is megismerkedtek.

Fotó: Unger Tamás

Az adventi kalendárium kilencedik ablaka is kinyílt.

Minden gyerek álma, hogy egyszer tűzoltó lehessen. A Vas Népe és Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság valóra váltotta a Mesevár Óvodások kívánságát.

Nagy várakozás előzte meg a látogatást. A gyerekek hatalmas csillogó szemekkel léptek be a tűzoltóállomásra. Ezen a délelőttön mindent lehetett. Fehér Ádám, tűzoltó főtörzsmester egy rövid bemutatást követően segített a gyerekeknek tűzoltóautóra mászni, tömlőt fogni, felpróbálhatták az igazi lánglovagok sisakját, sőt még a kosaras tűzoltóautóval is megismerkedtek. Az ovisoknak sok kérdése volt, minden érdekelte őket, összehasonlították Tűzoltó Sam-et és a valódi állomást. A tűzoltók pedig türelemmel és minden részletre kiterjedve meséltek a gyerekeknek. Felejthetetlen élménnyel gazdagodott a Pumukli csoport apraja-nagyja.

Ne feledjék, hamarosan újabb meglepetés ablak nyílik a kalendáriumunkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában