Vas Népe-kalendárium

2023.12.01. 07:00

Vas Népe-kalendárium: véradással segítettünk

A Vas Népe adventi kalendáriumában mindennap kinyílik egy ablak, igyekszünk tenni, ha csak egy kicsike jót is.

Gáspár Eszter

Kolléganőink, Pócza-Csabai Bernadett és Gáspár Eszter véradás közben

Fotó: VN

Az adventi kalendárium első ablaka közös véradással nyitódott, szerkesztőségünkből ketten: Pócza-Csabai Bernadett újságíró és jómagam, a cikk írója vállaltuk, hogy a vérünket adjuk. Kollégámnak ez volt az első véradása, én már rutinosabb voltam. Felkészülve érkeztünk a vérellátóba reggel: ittunk legalább másfél liter vizet, és ettünk reggelit. A szervezetünk így tud a legjobban majd regenerálódni. Véradás után pedig a nap folyamán még legalább két liter folyadékot vettünk magunkhoz.

 – A véradás egy cseppet sem fájt – állapítottuk meg kolléganőmmel, Bernivel. Nekünk csupán egy óra volt, de egy véradással három ember életét menthetjük meg! Amennyiben olvasóink is szeretnének csatlakozni a véradókhoz, azt egyrészt hétfőn, szerdán 8 és 15, csütörtökön 8 és 18, pénteken pedig 8 és 13 óra között bármikor megtehetik, másrészt december 22-én retró véradás lesz a Szombathelyi Vérellátóban. Holnap újabb meglepetést rejtő ablak nyílik a Vas Népe adventi kalendáriumában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában