Bűnmegelőzés

2024.01.24. 12:37

Kiberbiztonsági vetélkedőt tartottak időseknek Szombathelyen

A Vas vármegyei bűnmegelőzési szakemberek ezúttal egy szombathelyi intézményben jártak, ahol a Mátrix Projekt keretében tartottak vetélkedőt időseknek.

Vaol.hu

Forrás: Police.hu

A rendőrök a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Jászai Utcai Közösségi Terében tartottak prevenciós célú vetélkedőt 2024. január 22-én, amelyen hat csapat mérte össze tudását a kiberbiztonság témakörében.

A feladatok között szerepelt internetbiztonsággal kapcsolatos totó, szókereső, de volt, amelyikben különböző sms-ekről, e-mailekről kellett eldönteniük a csapatoknak, hogy azok valósak-e.

A versenyzők számos új információval lettek gazdagabbak a délután folyamán. A győztes csapat pedig már biztosan részt vehet az októberben megrendezendő döntőn.

Azért, hogy az Ön adata és pénze is biztonságban legyen, fogadja meg tanácsainkat!

– Válassza meg gondosan és használjon erős, komplex jelszavakat, cserélje őket rendszeresen!

– Vigyázzon a letöltésekkel! Csak megbízható forrásból töltsön le programokat, alkalmazásokat és más fájlokat! Kerülje a gyanús oldalakat, és mindig ellenőrizze a letöltések hitelességét!

– Számláihoz, bankkártyáihoz állítson napi és tranzakciós limitet!

– Ne feledje, banki ügyintéző sosem kéri el a netbanki adatait és a kártyájához tartozó CVC- vagy PIN-kódot sem!

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában