vaol.hu podcast

2024.01.25. 15:59

Súlyos sérülésekkel, de túlélte a tragédiát - A deutschlandsbergi buszbaleset egyik túlélőjével, Kiss Andrással beszélgettünk

A huszonöt évvel ezelőtt, 1999. január 24-én történt deutschlandsbergi busztragédia egyik túlélőjével, Kiss Andrással beszélgettünk, aki 16 éves volt akkor.

Merklin Tímea

Fotó: Unger Tamás

A fiatalember elmesélte, hogy tulajdonképpen véletlenül került a buszra, mivel a saját középiskolájából nem indult el síelni a tervezett csoport, a kőszegieknél viszont akadt egy hely - megbetegedés miatt -, arra jelentkezett. A balesetből annyira emlékszik, hogy hátul ült, és felállt, amikor érzékelte, hogy a busz gyorsít a kanyarban, meg akarta nézni, hogy miért. 

Valószínűleg ennek köszönhetően kirepült a járműből, amikor az letért az útról, saját maga körül megpördült, aztán lezuhant a dombon. Kiss András beszélt súlyos sérüléseiről,  kórházi kezeléséről, a rehabilitációjáról, és arról is, hogy fokozatosan rakta össze a kapott információmorzsákból, hogy mi történt. Huszonöt év elteltével is csak óvatosan ül fel messze menő buszra, nem síel, alkalmanként snowboardozni megy ki Ausztriába, személyautóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában