Lábadozik a műtét után

2024.01.18. 10:00

Vasi összefogásnak hála új esélyt kapott a boldog életre Lujza kutya, sikerült a műtétje

Az egykori kóbor kutya, Lujza élete a lelkes állatvédő szervezetek összefogásával, civil adományokból jobbra fordult: adománygyűjtő akcióval fedezték műtétjét, az idősebb kutyus akár új gazdihoz is kerülhetne, ha lenne, aki beleszeretne és a gondját viselné.

Polgár Patrícia

Lujza még lábadozik, de hamarosan örökbe fogadható lesz

Fotó: Unger Tamás

Ahogy arról szeptemberben lapunk is beszámolt, a gencsapáti Parányi Állatvédő Civil Szervezet vette gondozásába Lujzát, aki Gencsapátiban kóborolt. Egy autó elütötte a kutyát, ami miatt elmozdult a combcsontja, jobb hátsó lábát csak vonszolta maga után, műtétre volt szüksége, eredeti gazdái pedig lemondtak róla. 

A civil szervezet önállóan nem tudta volna a szükséges kezelések költségét fedezni, így a Fekete István Állatvédő Egyesület segítségét kérték, közös gyűjtést indítottak. A pénz összejött, a műtét még szeptemberben megtörtént, úgy tűnt, a közel tízéves kutyus élete jobbra fordul, ám nemrégiben szarkómát diagnosztizáltak nála, ami miatt a jobb mellső lábán egy lábujját amputálni kellett január elején. Lujza a műtét után még lábadozik, ám ha teljesen felépül, örökbe fogadható lesz. 

Németh-Horváth Anita, a civil szervezet elnöke elmondta: ilyen idős korban a teljesen egészséges kutyák örökbe adása is kihívást jelent, ám Lujzi igazi álomkutyus, bízik benne, hogy egy boldog család tagja lehet. Ha nem így alakulna, Anitáék tartják meg Lujzát. – Mi otthont adunk nekik, ha eljön az az idő, hogy már nincs értelme gazdit keresni. Mind ugyanolyan értékesek és igazi angyalok nekünk – fogalmazott az állatvédő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában