Pedig az étel nem játék!

2024.01.12. 12:27

Zsemlékkel van tele a szombathelyi Csónakázótó befagyott vize - fotók

A megszokott kövek és faágak mellett ezúttal más is volt a jégen.

Vaol.hu

Igen, azok a kis gombócok mind zsemlék ott a jégen

Fotó: vaol.hu

Szombathelyiként nem okoz meglepetést, hogy a befagyott Csónakázótó vizén nagyobb köveket, fadarabokat látni, amikor befagy. Minden télen vannak, akik ilyenmódon akarják tesztelni a jégpáncél vastagságát, ezt már megszokhattuk. Viszont ezúttal volt meglepetés, méghozzá nem is kicsi, ugyanis a szokásos kövek és fadarabok mellett nyolc-tíz darab zsemlét is fel lehetett fedezni a tó jégrétegén, közvetlenül a hídnál. Igen, zsemlét, ráadásul nem darabjaiban, hogy esetleg táplálékául szolgáljon az itt maradt madaraknak - bár aligha ez lehetett a cél -, hanem egészben, különböző távolságokra egymástól, kővé fagyva. Vannak olyan intelmek az életben, amiket szinte minden szülő igyekszik elmondani, megtanítani a gyerekének. Az egyik ilyen: az étel nem játék! Ezt minden bizonnyal sokan hallottuk, csak a jelek szerint nem mindenki fogadta meg... 

Nem csalás, nem ámítás: közelről az egyik jéggé fagyott zsemle
Fotó: vaol.hu

De, ha mégis nagyon pozitívan akarjuk felfogni az egészet, akkor a megfagyott zsemlék a tó csillogó jégtükrén hirdetik: Szombathelyen jól élnek az emberek, méghozzá annyira, hogy kövek helyett zsemlével dobálóznak.

Egészen a túlpartig vannak szétszórva a zsemlék
Fotó: vaol.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában