Jelmezbe öltöztek

2024.02.08. 17:30

A vidámság gyógyító ereje - Farsangi mulatság a Markusovszky-kórház gyermekosztályán – fotók, videó

Megtartotta hagyományos farsangi mulatságát a Markusovszky-kórház gyermekosztálya, melynek szinte valamennyi dolgozója jelmezt öltött annak érdekében, hogy mosolyt varázsoljanak a beteg gyermekek arcára.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Unger Tamás

Különböző jelmezekbe öltözött orvosok, ápolók, takarítók népesítették be délelőtt a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő-, és Gyermekgyógyászati Osztályát. Volt itt legalább négy Demjén Ferenc (Rózsi), három-három pillangó és kiskacsa, de akadt Forrest Gump és Fiona hercegnő is. 

- Szeretnénk egy kis vidámságot csempészni azoknak a gyerekeknek a hétköznapjaiba, akik itt gyógyulnak nálunk. De ez nagyon jót tesz a mi lelkünknek is, mert nagyokat derülünk a kollégák jelmezein. Mindenki titokban tartja a dolgot, és csak reggel szoktunk rácsodálkozni arra, hogy ki minek is öltözött. Persze a gyerkőcök is „átalakulhatnak” egy kis időre, amennyiben a szüleik hoznak nekik maskarát. Például ma is sok kalóz és hercegnő volt a kis betegeink között. Én idén Fiona hercegnőnek öltöztem, amiben nagy segítségemre volt az egyik jelmezkölcsönző vezetője, Giglerné Sümegi Brigitta, aki felajánlásként évről évre valamennyiünknek ingyenesen biztosít jelmezt – mondta dr. Csákváry Violetta. 

A főorvosnő hozzátette: ilyenkor nem csak a 74 ágyas osztályuk hét részlegét járja végig a vidám társaság, hanem a más területen dolgozó kollégáikat is „meglátogatják”.  A vidám program pedig az alkalomnak megfelelően a farsangi fánk elfogyasztásával végződik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában