Betegség

2024.02.17. 18:00

Aggasztó a kanyaró terjedése Ausztriában - Burgenlandban is egyre több esetet jelentenek

A légúti vírusos szezon közepén egy újabb veszéllyel is szembe kell néznie az egészségügynek, ez pedig a kanyaró. Ausztria jelenleg egyike a legfertőzöttebb európai országoknak, aggasztó adatok. Itthon eddig 75 esetet jelentettek, ebből hatot Burgenlandból - írja a magyarok.orf.at.

Vaol.hu

A kanyaró ellen egyedül az oltással lehet biztonságosan védekezni

Forrás: ORF

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint Ausztriában csaknem 50 ezer, 4-7 éves gyereknek egyáltalán nincs vagy csak részleges a védettsége a vírus ellen. Pedig a kanyaró az egyik legrettegettebb, aggasztó gyermekbetegség, ami súlyos esetben tüdő- és agyvelőgyulladást is okozhat - tudósít a magyarok.orf.at.

Aggasztó
Forrás: Az azonosított fertőzések alakulása. Idén másfél hónap alatt értük el a tavalyi fertőzésszám közel 30%-át. Aggasztó számok

 

A Burgenlandi Orvosi Kamara alelnöke, Michael Schriefl szerint az elmúlt évek intézkedései nyomán minden fertőző betegség visszaszorult, emiatt pedig sokan elhanyagolták a védekezést. Pedig még egy enyhe kanyarófertőzés is súlyosan károsítja az immunrendszert.

A kanyaró ellen egyedül az oltással lehet biztonságosan védekezni. A kisgyermekkorban szerzett védettség egész életünk során kitart. Akit pedig gyerekként nem oltottak be, később bármikor felveheti a vakcinát – hívják fel a figyelmet az ORF Burgenland által megkérdezett orvosok. Az oltás ingyenes, és a háziorvosnál kérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában