Megszólalt az ügyvezető

2024.02.15. 19:42

Átmeneti probléma a Cellcomp Kft.-nél? - reagált a vasi vállalat ügyvezetője

Már látjuk a fényt az alagút végén – nyilatkozta lapunknak Ambrus László, a Cellcomp Kft. ügyvezetője, aki reagált a közelmúltban megjelent hírekre, miszerint kétszáz dolgozójától vált meg az elektronikai alkatrészeket gyártó cég.

Vaol.hu

Cellcomf Kft.-nél csak átmenetei a probléma? Remélik, hogy újra felpörög a termelés

Fotó: © Cseh Gábor

Korábban megírtuk, a ventilátor-, áramkör-, kábelgyártássál foglalkozó vállalat Celldömölk legnagyobb munkáltatója és adófizetője. Joggal kezdtek tehát aggódni az ott élők az elbocsátásokkal kapcsolatos hírekre. Bajban az elektronikai termékeket gyártó kft.? – tettük fel a kérdést. 

– Ez egy átmeneti állapot. Áprilistól számoljuk az üzleti évünket, azóta valóban mintegy kétszáz fővel csökkentettük a dolgozói létszámot: előbb a bérelt dolgozókat nem hívtuk, aztán a nyugdíjas munkavállalóknak köszöntük meg munkájukat, végül néhány állandó állományban lévőnek mondtunk fel 

– közölte érdeklődésünkre Ambrus László, a Cellcomp Kft. ügyvezetője lapunkkal csütörtökön. 

© Cseh Gábor
Cellcomp Kft. ügyvezetője szerint már látják a fényt az alagút végén
Fotó: © Cseh Gábor

Hozzátette: igyekeztek szociális szempontokat figyelembe venni, így például nem érintette a leépítés a házaspár mindkét tagját. Megtudtuk: többször átesett már hasonló folyamaton a cég, volt, hogy kétszáz-háromszáz fővel csökkent, máskor ennyivel emelkedett a dolgozói létszám. A 2000-es években még arra is volt példa, hogy a mintegy kétezer dolgozóból 850-et elbocsátottak. 

Cellcomp Kft. ügyvezetője szerint már látják a fényt az alagút végén

A legfrissebb adatok szerint összesen 1600- an dolgoznak a cégnél, mintegy 30-35 százalékuk a tapolcai telephelyen. Ott egyébként – a jó munkaerő megőrzése érdekében – nyáron átálltak a négynapos munkahétre, de várhatóan március-áprilistól újra valamennyi munkanapon számítanak a dolgozókra. 

– Látjuk a fényt az alagút végén – húzta alá Ambrus László. Részletezte: többek között Romániában, Szlovéniában és Szerbiában is vannak a cégcsoportnak üzemei, ezek között valamilyen szinten bizonyos időközönként vándorolnak a termékek. Van olyan gyártósor, amelyet most Celldömölkről Nagyváradra költöztetnek, és van, amit meg ide hoznak. Bizakodásra ad okot, hogy egyes eszközök már meg is érkeztek, nyárra várhatóan megérkeznek a megrendelések és újra felpörög a termelés – a dolgozókat pedig visszavárják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában