Helyi közélet

2024.02.14. 12:27

Fókuszban a megyei jogú városok

A Berzsenyi Dániel Könyvtár A megyei jogú városok történeti fejlődése és településmorfológiája című kötet bemutatójára várja az érdeklődőket február 21-én, szerdán 17 órakor.

Tóth Judit

Közreműködnek a szerzők dr. Csapó Tamás kandidátus, nyugalmazott egyetemi magántanár (ELTE BDPK), dr. Lenner Tibor tanszékvezető egyetemi docens, igazgató (ELTE BDPK) és dr. Kovács Gábor adjunktus (ELTE BDPK). A moderátor dr. Fűzfa Balázs habilitált nyugalmazott egyetemi docens (ELTE BDPK) lesz. A könyv a hazai kiemelt, úgynevezett megyei jogú városok történeti földrajzát és morfológiáját mutatja be. 

Az első négy általános fejezet a magyarországi városfejlődésről, a beépítés és a funkcionális szerkezet általános kérdéseiről, azok változásáról, a mai beépítési típusokról és a funkcionális övezetekről, valamint a nagyvárosok külterületeinek nagyságáról, népességéről, típusairól szól. A könyv második, nagyobb részében ABC sorrendben mutatják be a szerzők a hazai megyei jogú városokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában