Állatmentés

2024.02.28. 14:01

Hálóba akadt őzet mentett meg a grófné Kemenesmihályfánál

Hálóba ragadt őzbakot mentett meg és adott vissza a természetnek az ostffyasszonyfán élő Marianna Schallenberg grófné és Rózsás Bence. Az őzet a fiatalember találta meg a közúttól nem messze, és hívta segítségül az őzekkel kiválóan bánó grófnét.

Polgár Patrícia

Forrás: Marianna Schallenberg

Hétfőn délelőtt éppen Kemenesmihályfa felől tartott Ostffyasszonyfa irányába Rózsás Bence, amikor megpillantotta, hogy a két település közötti szántóföldön egy őzbak fekszik. Közelebb menve látta meg, hogy az állat agancsára és fejére egy valamilyen természetes anyagból készült háló tekeredett – valószínűleg úgy, hogy a háló közé élelem tekeredett, amit az őz megpróbált megenni, csaknem ez lett a veszte.

grófné
Marianna Schallenberg grófné
Forrás: Marianna Schallenberg

Bence azonban gyermekkora óta ismeri Marianna Schallenberg grófnét, aki amellett, hogy az állatvédelem elkötelezettje, maga is tart otthon egy szarvast, így tudta, hogy kell bánni a vaddal. Pokrócokkal letakarták, a férfi lefogta a bakot, a grófné pedig metszőollóval fejtette le a hálót az állat fejéről. Mint mondta, még éppen időben érkeztek a megmentésére, ugyanis az anyag olyan szorosan tekeredett rá az őz fejére, hogy csak idő kérdése lett volna, hogy a háló megfojtsa vagy még éltében kikezdjék a varjak a sérült állatot, ami hála megmentőinek azonban ma már vidáman szaladgálhat az Ostffyasszonyfa környéki erdőkben-mezőkön.

Marianna Schallenberg fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy amennyiben ilyen helyzetben lévő állatot találunk és nem ismerjük a környékbeli állatvédőket, akkor a helyileg illetékes rendőrséget vagy önkormányzatot keressük meg a kérdésünkkel, akik tájékoztatást tudnak arról adni, kit riaszthatunk. A legfontosabb, hogy ne hagyjuk magára a szorult helyzetbe került állatokat.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában