A bérbaltavári Micimackónak

2024.02.10. 20:13

Könyvajándék – mesébe csomagolva a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtártól

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idei évben már 10. alkalommal csatlakozik a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz. Ismét lesz csoportos könyvajándékozás és közös mesélés. A könyvajándék polc ezúttal is titokzatos tartalmú könyveket rejt majd és megajándékozzák egy kicsiny falu, Bérbaltavár óvodásait.

Vaol.hu

Fotó: Facebook/Berzsenyi Dániel Könyvtár

Február 14. ugyanis nem csak a szerelmesek ünnepe. Világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja, lehetővé tenni minden gyerek számára az olvasás örömét, a könyvek nyújtotta sokszínű világ élményét, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. 

 

Nem csak a szerelmeseké a világ

A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, olvasás vagy mesehallgatás közben merülhetne álomba.

 A Berzsenyi Dániel Könyvtár az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé, hívja fel a figyelmet és kínál alkalmat az ajándékozásra.

 

Ajándékcsomag a bérbaltavári Micimackó Óvodának

2024. február 13-án, kedden délelőtt Bérbaltavárra látogatnak, ahol a Micimackó Óvodába visznek könyvajándékot mesébe csomagolva. Az elmúlt évek során hasonló csomaggal Csöngén, Csipkereken, Gasztonyban, Kámban jártak.

 

Könyves vakrandi - titkokkal

 2024. február 14-én, szerdán a könyvtár nyitvatartási idejében: Könyves vakrandira várják a titkokat és az olvasást szeretőket. Ezen a napon a könyvtár földszintjén elhelyezett könyvpolcon, illetve a könyvtár néhány pontján becsomagolt könyveket találhatnak olvasóink, látogatóink. A könyv tartalmára, műfajára utaló szavak adnak majd némi segítséget a választáshoz. A könyvajándék nap szellemében ezek a könyvek a megtalálóé lesznek.

 Ugyanilyen könyves vakrandira várják az olvasókat fiókkönyvtáraikban: a Hunyadi úti fiókkönyvtárban: 14:00-18:00, a Jáki úti fiókkönyvtárban: 10:00-12:00, a Kámoni fiókkönyvtárban: 13:00-18:00 között.

 

Az elhagyott könyvek megtalálóra várnak

 Ismét „hagynak el” könyveket Szombathely különböző pontjain – érdemes lesz nyitott szemmel járni február 14-én! Örömmel veszik, ha a megtalált kötet fotóját megosztják a könyvtárral! A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a nap.

 

Különleges mesékkel várják a gyerekcsoportokat

 2024. február 14-én 9.00 és 10.00 órától közös könyvajándékozásra, rendhagyó, különleges mesélésre várják gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, ugyanakkor egy különleges képkönyves meseélménnyel gazdagabban térjen haza.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában