Helyi közélet

2024.02.01. 17:00

Rándulások és törések

Minden évszakban megvannak a jellegzetes tevékenységek, ennek megfelelően a sérüléstípusok. A Bethesda-kórház azt vizsgálta, milyen baleseteket kerülhetünk el télen elővigyázatossággal, vagy ha megtörtént a baj, mitévők legyünk.

Vaol.hu

A téli sportokhoz kapcsolódó rándulásokról, ficamokról, húzódásokról, zúzódásokról, törésekről is írnak. Felhívják a figyelmet, hogy a nem megfelelően felcsatolt síléc, tudásunknak nem megfelelően megválasztott pálya, vagy egy apró figyelemelterelés, miközben nagy sebességgel csúszunk, komoly következményekkel járhat. A térd oldal- és keresztszalagjainak sérülése, koponyatrauma, bordatörés, végtagi törések is megkeseríthetik életünket. A traumás sérülések döntő többsége otthon kezelhető. Ha minimális a duzzanat, és a panaszok néhány óra elmúltával enyhülnek, nem szükséges orvoshoz fordulnunk. Ha a sérülés után rögtön nem is gondoltunk nagyobb bajra, de gyermekünk panaszai nem enyhülnek, sőt erősödnek néhány nap alatt, akkor a lakhely szerinti szakrendelőben a fizikális vizsgálat, a röntgenfelvétel fényt deríthet a kezelendő sérülésekre. Részletek a www. bethesda.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában