Szalagot kaptak

2024.03.01. 19:50

A PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum diákjai is szalagosak lettek - fotók

Pénteken a PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum 12. osztályosainak mellkasára is feltűzték a szalagot.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A Szent-Györgyi-iskola három tizenkettedikes osztályának 39 diákja kapott szalagot pénteken az Agora MSH-ban. A diákok középiskolás pályafutása azonban itt még nem ér véget: mivel ők az első az új szakképzési rendszerben végzett tizenkettedikes osztály, így azelőtt, hogy új, a szakmairányok szerint szétbontott osztályokba kerülnének, a negyedik év végén még a régi osztályok szerint kapják meg szalagjaikat és még idén lezárul számukra a közismereti oktatás – tudtuk meg Némethné Baráth Anikótól, az iskola igazgatójától, aki azt is elmondta: a diákok kisgyermekgondozó és -nevelő, általános ápoló, fogászati és perioperatív asszisztens, rehabilitációs terapeuta és mentőápoló szakmairányokon tanulnak tovább.

Szalagavatójuk az évtizedes hagyományok szerint zajlott: a köszöntő beszédet követően megkapták a szalagokat, nem maradt el a keringő, az est pedig bállal zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában