Szervezetek, diákok is kiveszik a részüket

2024.03.27. 11:00

Aktív civil segítség: faültetés, virágosítás Körmenden

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület esztendők óta kiemelt céljának tekinti azt, hogy szebbé, élhetőbbé tegye a Rába-parti települést.

Horváth Zoltán Szabolcs

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület egyik faültetése

Dr. Szabó Barna elnök elmondása szerint az elmúlt években növények, virágok, fák ültetésével próbálták meg „zöldebbé”, barátságosabbá tenni a város különböző pontjait. Így például a Várkertben a Vadászlak környékét, a Hősök terét, valamint legutóbb a Kastélyparkot, ahol szakemberek által meghatározott fajtájú 14 nagy méretű fa elültetése történt meg. Ezeket több mint egymillió forint értékben vásárolta meg az egyesület. A remek hangulatban lezajlott munkálatokban civil szervezetek, magánemberek és diákok is részt vettek, ezzel is növelve az összetartozás érzését. 

Emellett az elmúlt időszakban felújított mozi és a Kölcsey utca környékén található virágágyásokat is beültették növényekkel. Fontos, hogy az egyesület tagjai a fák, virágok gondozását is magukra vállalják. Tavaly télen pedig a város adventi díszítését is az egyesület végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában