Sajtótájékoztató

2024.03.08. 11:03

Hét polgármester folytatná a megkezdett munkát, Körmenden új jelölt indul dr. Szabó Barna személyében

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón jelentette be a Vas vármegye hármas számú választókerületének polgármester jelöltjeit.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Körmenden dr. Szabó Barna, Szentgotthárdon Huszár Gábor, Vasváron Tóth Balázs, Püspökmolnáriban Rodler Csaba, Kemestaródfán Takó Gábor, Keléden Feiler Ferenc Miklós, Szakonyfaluban Rogán Valéria a FIDESZ polgármester-jelöltje. Jánosházán Kiss András függetlenként indul, FIDESZ támogatással.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, választókerületi elnök hangsúlyozta: a választások a demokrácia ünnepét jelentik. - Különleges alkalom lesz június 9-e, hiszen eddig nem volt rá példa, hogy egy időben tartottuk meg a helyi, vármegyei önkormányzati és az európai uniós képviselői választásokat - mondta V. Németh Zsolt, majd hozzátette:  Körmenden Bebes István hosszú idő után átadja a stafétabotot. A polgármester 2002 óta vezette a várost, számos eredmény, siker kötődik a nevéhez, amire büszke lehet ő és a város is. -Bízom benne, hogy ez a folyamat nem törik meg, sőt új lendületet is vesz a város - hangzott el a képviselőtől. 

Körmenden a tősgyökeres dr. Szabó Barna állatorvost jelöli a FIDESZ polgármesternek, aki nagy ismertséggel és elismertséggel bír a városban, lokálpatriotizmusa, elkötelezettsége nemcsak a szakmában, hanem a város iránt is megkérdőjelezhetetlen. Dr. Szabó Barna elmondta: 1972-ben Körmenden született, az általános iskolát és a gimnáziumot is helyben végezte. 1996-ben szerzett állatorvosi diplomát, azóta ezen a területen dolgozik. Külsős bizottsági tagként, majd önkormányzati képviselőként 1998 óta segíti az önkormányzat munkáját, 2002-ben alapító tagja volt a Polgári Összefogás Körmendért Egyesületnek.

- Értékrendemet megismerhették a körmendiek, tapasztalataimat a város vezetőjeként szeretném kamatoztatni. Bebes István huszonkét éves munkája nagyra becsülendő,  célom az, hogy a töretlen fejlődés útján vigyem a várost. A legfontosabb, hogy egységet teremtsünk a városban, a polgármesteri munkára nehéz, de szép küldetésként tekintek, erős kézzel és tiszta szívvel fogom a munkámat végezni - fogalmazott dr. Szabó Barna.

Szentgotthárdon ismét Huszár Gábor a FIDESZ-jelöltje, aki 2010-ben függetlenként , 2014-től pedig már FIDESZ-KDNP logóval mérettette meg magát. Pedagógusként nemcsak a helyi kultúra és oktatás ügyét, hanem az ipar, közlekedési infrastruktúra fejlesztését is sikerrel képviselte.

Huszár Gábor kiemelte: 2010 óta a város polgármestere, de már 1993-ban külsős tagja volt a képviselőtestületnek, 1998-tól pedig már önkormányzati képviselőként dolgozott. 

-Meggyőződésem, hogy egy város vezetése akkor teszi jól a dolgát, ha olyan feltételeket tud teremteni, olyan döntéseket tud hozni, hogy a lakosság jól érezze magát a településen. Hamarosan bejelentjük a képviselő-jelölteket is, akikkel a következő ciklusban Szentgotthárdért kívánunk dolgozni - mondta. 

Vasvár polgármester-jelöltje Tóth Balázs lesz, ki 2014 óta vezeti a várost. - Tóth Balázs közvetetten az utódom, méltatom az érdemeit, két dologra pedig különösen büszke vagyok magam is: a geotermikus fűtési rendszer kialakítására, mert ezzel Vasvár felkerült arra a térképre, ahol a zöld városokat jegyzik. A másik a helyi gazdaság, amelynek mostanra olyan ereje lett, hogy nem szorul kiegészítő támogatásokra, hanem befizet, mindemellett saját tulajdonú ipari parkkal is rendelkezik a város - mondta a sajtótájékoztatón V. Németh Zsolt, majd Tóth Balázs vette át a szót. Mint mondta, Vasvár mindig szerencsés helyzetben volt, mert a polgármesterséget illetően békés stafétaátadás történt, ami előnyére vált a településnek. -Az arányosságot meg tudtuk tartani, megmaradt a kisvárosi báj, de számos fejlesztést is megvalósítottunk. A következőkre meghatároztuk prioritásokat: a fürdőfelújtás, a nagytérségi népfőiskola, az ipari park fejlesztése is a terveink között szerepel - fűzte hozzá Tóth Balázs, aki bízik abban, hogy a nagypolitikai csatározások elkerülik Vasvárt és a továbbiakban is a békés városépítésre tudnak fókuszálni. 

A jánosházi polgármester, Kiss András 2014 óta függetlenként indul, de a FIDESZ támogatását bírja.  -Jánosházának jót tett a városi rang, nemcsak presztízst hozott,  hanem tényleges fejlődést is - méltatta Kiss András és a jánosházi vezetés munkáját V. Németh Zsolt.  

Kiss András két fő irányt határozott meg a jövőre. Mint mondta munkahelyteremtő beruházásokra van szükség, emellett fontos feladat a helyi középkori kastély felújítása is.

Rodler Csaba Püspökmolnári FIDESZ jelöltjeként méretteti meg magát. Munkáját alázattal, elkötelezettséggel végzi, számos fejlesztés elindítója és megvalósítója volt az elmúlt években.  

-2010 óta vagyok a település vezetője, a rendszerváltozáskor legfiatalabb képviselőként kerültem a testületbe. Tizennégy évvel ezelőtt, amikor polgármesterré választottak, a legfontosabb feladat az volt, hogy megállítsuk a kistelepülésekre jellemző népességfogyást. Ehhez többirányú, átfogó gondolkodásra volt szükség, és sikert értünk el: a tavalyi statisztika szerint 930 lakosa van Püspökmolnárinak,  ez volt 856 is. Úgy érzem,  jó úton haladunk a képviselőtársaimmal, egy kivétellel a jelenlegi testületi tagokkal szeretném folytatni a munkát - fogalmazott.  

Kemestaródfán Takó Gábor, Szakonyfaluban Rogán Valéria, Keléden Feiler Ferenc Miklós indul a FIDESZ-jelöltjeként a polgármesteri székért, mindannyian elkötelezettek településük iránt, amelyet az elmúlt időszakban már bizonyítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában