Eszközpark

2024.03.14. 10:00

Nagylelkű felajánlás – Új szerszámokat kaptak a Hefelében tanuló burkolók

Bővült a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola eszközparkja, tegnap új burkoló szerszámok érkeztek a tanműhelybe. Egy spanyol cég a piac legkorszerűbb eszközeit ajánlotta fel az iskola tanulóinak körülbelül másfél millió forint értékben.

Csabai Bernadett

Szakmai napot tartottak a Hefele Menyhért Szakképző Iskola tanműhelyében, melynek keretein belül egy burkolószerszámokkal foglalkozó cég korszerű technológiákat mutatott be a tanulóknak, akik számos hasznos szerszámot és eszközt is kézhez kaptak a vállalat képviselőitől, amik a jövőben segítik majd tanulmányaikat.

Hefele
Szakmai napot tartottak a Hefele Menyhért Szakképző Iskola tanműhelyében
Forrás: Unger Tamás

- A spanyol cég évtizedek óta burkolóanyagokkal és csempékkel foglalkozik, kelet-európai képviselőjük nemrég Magyarországon járt és látogatást tett az iskola tanműhelyében. Nagyon megtetszett neki az itteni képzés, ezért úgy döntött, a cég megtámogatja az iskola munkáját ezekkel a gépekkel. Alapvetően a burkoló tanulókat oktatjuk majd velük, a felajánlásban megtalálható szinte minden, ami a csempe vagy a járólap rakásához szükséges, például vágóeszközök, ragasztó, vízmérték. – tudtuk meg Éder Tibortól, a Hefele oktatójától.

Az iskola tanulói és oktatói hálásan fogadták az ajándékokat, melyek nem csupán megkönnyítik a munkát, hanem hosszú távon is segítik a hatékonyabb és precízebb munkavégzést a Hefelében tanuló burkolóknak. A cég magyarországi képviselője beszédében hangsúlyozta, a céljuk az, hogy minél több modern szerszámot kipróbáljanak a diákok, és használják azokat egészséggel. Bíznak benne, hogy a felajánlás hozzájárul az iskolában zajló szakmai képzés minőségének növeléséhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában