Korlátozás

2024.03.18. 12:43

Karbantartás miatt változik a Székesfehérvár–Szombathely vasútvonal forgalma is

Az észak-balatoni vonalon egy reggeli személyvonat és valamennyi sebesvonat utazóit érinti, hogy március 28-ig karbantartás miatt korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld közötti forgalmat – közölte a Mávinform.

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Huszár Márk

A karbantartási munkálatok már zajlanak Budapesten, a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között a vasúti forgalmat - írja a veol.hu. A változás nem csupán a Székesfehérvár–Szombathely, de a Székesfehérvár–Tapolca (29-es) vonal forgalmát is érinti. Számos járat fővárosi végállomása módosul, Kelenföldre, vagy a Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarra kerül át. Egyes éjszakákon Ferencváros és Budapest-Kelenföld között is munkavégzés zajlik, ami miatt néhány vonat közlekedése módosul. 

A Székesfehérvár–Tapolca vonalat érintő legfontosabb változások, hogy a Balatonfüredről reggel 5 óra 51-kor a fővárosba induló személyvonat (9749-es) csak Budapest-Kelenföldig közlekedik. Emellett valamennyi tapolcai sebesvonat fővárosi kiindulási és végállomása Budapest-Kelenföldre kerül át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában