Helyi közélet

2024.03.07. 18:22

Kézilabda szövetség: „Pődör Zoltán hosszú évek óta a magyar kézilabdás társadalom fontos tagja"

„Pődör Zoltán hosszú évek óta a magyar kézilabdás társadalom fontos tagja” – írta a Vas Népének küldött válaszában Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója, akit a 2022-es fegyelmi vétség kapcsán kerestünk meg.

Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke

Fotó: Cseh Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk: a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia szülői közösségét megdöbbentették és felháborították azok a negatív tartalmú cikkek, amik Pődör Zoltánnal, az SZKKA ügyvezető elnökével kapcsolatosan jelentek meg baloldali portálokon az elmúlt időszakban. 

Pődör Zoltán mellett kiállt az SZKKA szülői közössége is 
Fotó: © Cseh Gábor

Az ügyben megkerestük a Magyar Kézilabda Szövetséget is.    
„A szombathelyi utánpótlásnevelő műhely országos hírű és jelentőségű, a felnőtt csapat a másodosztály listavezetője, a következő bajnokságot minden valószínűség szerint az NB I-ben kezdi. 

Mindezek miatt Pődör Zoltán a nyugati régió egyik legsikeresebb sportági központjának vezetője, hosszú évek óta a magyar kézilabdás társadalom fontos tagja

– szögezte le kérdéseinkre küldött válaszában Novák András. 

Az operatív igazgató a 2022-es esettel kapcsolatban azt közölte: „(...) a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottságának Fegyelmi Tanácsa határozatában 350 ezer forintos pénzbírságot rótt ki Pődör Zoltánra, mert fegyelmi vétséget követett el. Az indoklásuk szerint sportszakemberhez méltatlan módon járt el egy kiskorú sportoló eltanácsolásának módja és közlése során. 

Azaz, annyi történt, hogy nem megfelelő stílusban közölte egy játékossal, hogy a továbbiakban nem tart rá igényt a klub, nem látogathatja az edzéseket és a mérkőzéseket

– osztotta meg lapunkkal az eset részleteit Novák András.

Információink szerint a közlés helye nem megfelelő volt. Az operatív igazgató nyomatékosította azt is: tudomásuk szerint 

az ügy alapvetően megmaradt a szombathelyi klub keretei között, országos nyilvánosságot nem kapott és arra nem is adott okot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában