Elismerések

2024.03.20. 12:15

Köszönet a munkájukért – Öten kaptak nemzeti ünnepünk alkalmából Vép Városért érdemérmet

Az önkormányzat nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából minden évben Vép Városért kitüntetésben részesíti a településért munkálkodókat. Az idén Révi Renáta, Baráth Péter, Németh Attila, Tancsics József János és Tolnai Zsolt (posztumusz) kaptak érdemérmet. Az ő tiszteletükre szólt a Vépi Himnusz.

Tóth Katalin

Csoportkép a díjazottakról és a képviselő-testület tagjairól a művelődési házban

Fotó: Unger Tamás

Révi Renáta a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI tanító nénije 1989 augusztusától, 35 éve.

1996-ban szerezett német szakos tanári diplomát, és évekig tanította a nyelvet, nagy figyelmet fordítva a tehetséggondozásra különórákon és szakkörökön. Tanítványi mindenhol megállták a helyüket a tőle kapott alapokkal. Jelenleg alsós osztályfőnökként dolgozik, valamint németórákat és szakkört tart főként alsó tagozaton. Az egész napos iskolai rendszer kiemelkedő pedagógusa, akinek munkáját tanítványai nevében is megköszönték az ünnepségen.

Baráth Péter a kisváros mindig jókedvű és barátságos hentese, igazi közösségi ember. Hosszú évek óta vezeti a kisváros csapatait a böllérversenyeken, ahol mindig szép eredményeket érnek el. A szarvaskendi és lukácsházi versenyek mellett testvérvárosunk, Tasnád böllérversenyén is ott volt. Nyugodt természetével, jó kedélyével belopta magát mindenki szívébe.

Németh Attila a Vépi Sportegyesület elnöke. Kiválóan menedzseli a csapatot, látványosan fejlődik a sportközpont munkája nyomán. Folyamatosan foglalkozik az utánpótlással és intézi a fenntartáshoz szükséges támogatásokat. Méltatásában elhangzott: a város büszke a focistákra, és ebben Németh Attilának is nagy szerepe van.

Tancsics József János 2010 óta Vép Város Önkormányzata GAMESZ munkatársa. Nyugdíjba vonulása után is segíti a város szebbé tételét. Munkáját nagy odafigyeléssel, alaposan végzi, semmi sem kerüli el a figyelmét, magáénak érzi a várost, mindent megtesz, hogy az utcáik tiszták, rendezettek legyenek.

Az elmúlt év végén elhunyt Tolnai Zsolt 2015 óta volt a GAMESZ dolgozója. A csendes, jó kedélyű, kreatív kollégára mindig számíthattak bármely probléma esetén. Víz- és gázszerelőként az önkormányzat minden intézményében nagy szükség volt munkájára. Családjával együtt a rendezvényeken is jelen volt. Tolnai Zsolt posztumusz kapott elismerést. 

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában