Melyik a legjobb?

2024.03.04. 20:37

Nagy csokinyuszi-teszt a Vas Népe szerkesztőségében! - fotók

Húsvét közeledtével az áruházak polcai megtelnek a különböző ízű, formájú csokoládékkal. Nem egyszerű a választás, hiszen a kínálat hatalmas, sorakoznak a nyuszik és a tojások. Beáldoztuk alakunkat, hogy leteszteljük, vajon melyik a legfinomabb klasszikus húsvéti édesség.

Gáspár Eszter

Fotó: © Cseh Gábor

A kóstolás vakteszt formájában történt. Hét különböző márkájú nyuszicsokit a szerkesztőség öt tagja értékelte. Az eredmény nem szakértői vélemény, hanem a résztvevők személyes ízlésén alapul. Minden húsvéti édességet 1-5-ig tartó skálán értékeltünk, íz, illat és állag alapján.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

A Vas Népe vaktesztjének az eredménye:

7. helyezett: klasszikus „olcsó” nyuszifigura

Határozottan ez volt a legrosszabb csokoládé. Bár az áruházban ez volt a legolcsóbb nyuszi, akkora különbség nem volt az árak között. A kollégák a „pokoli”, „katasztrófa” jelzőket használták. Sokan enyhe mosószer ízt is véltek felfedezni, volt aki nem is tudta megenni. Sem ízben, sem állagban nem nyerte el a tetszésünket.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

6. helyezett: csibe alakú „klasszikus csokoládé”

Ez a csibe alakú csokoládé nem nyerte el a tetszésünket. Nem lepődtünk meg, hogy márkátlan. Bár hivatalosan tejcsokoládé, nagyon messze állt az ízletestől.. Illatra sem volt kecsegtető. Ilyet biztosan nem vennénk többet.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

5. helyezett: Smarties nyuszi

Gyerekek nagy kedvence az biztos, mert ahogy megrázzuk, elkezd csörögni. A válasz erre végtelenül egyszerű, Smartiessel van feltöltve az üreges nyuszicsoki. Van akinek ízlett, de volt aki szerint „műanyag íze van”. A csokoládé miatt biztosan nem esne erre a választásunk. A színes smarties-t pedig mi is nagyon szeretjük.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

4. Boci csoki

A nyuszi csomagolásának kedves, arca van. Illatra ez volt a legmeggyőzőbb, cserébe viszont nagyon kemény. Többen étcsokoládénak gondolták, annak ellenére, hogy a leírásban nem ez olvasható. Egy közepes átlagnak mondható. Ez volt az a csokoládé, amin viccelődtünk is, lehet korábban mikulásként adták el, mert a nyuszicsomagolás alatt akár mikulás is lehetett volna.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

3. KitKat nyuszi

A csapatban a KitKat nyuszi csomagolása a legvidámabb . Az íze kifejezetten hasonlít az eredetihez, bár természetes módon a nápolyiréteg ebben a formában kimaradt. Nagyon változó értékelést kapott. Sokan túl édesnek tartották, de akadt olyan is aki maximális pontszámot adott.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

2. Milka nyuszi

Kóstolásnál egyből „Milka csoki élményt” kapunk, olvadós és nagyon puha. A csomagolás lebontása után egy igényesen kidolgozott nyuszi-figurát kapunk, apróság, mégis sokat jelenthet egy gyerkőcnek.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

1. Kinder nyuszi

Klasszikus Kinder csokoládé. A csomagolás levétele után is jól kivehető a nyuszi vonása. Illatra hozza, amit a neve elárul, ez bizony igazi Kinder tojás. Lehet csak a gyerekkori emlékből fakadóan, de ezt minden kolléga szerette. Nem véletlenül nyerte el az első helyezést

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

Összesítés:

Mivel az egész tesztünk az egyéni véleményekre alapult, így elég nehéz meghatározni, hogy melyik a legjobb. Talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk: a legfontosabb az, amikor a gyerekek vidáman, fürkésző tekintettel, keresik a fűben elbújó édességet. Nem az íz számít, hanem a felfedezés öröme. Valljuk be, kedves anyukák, minden maradék csokifigurából nagyon finom süteményt lehet sütni, semmi nem vész majd kárba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában