Helyi közélet

2024.03.01. 11:51

Reagált a dr. László Győző alpolgármester a SZKKA tegnapi sajtótájékoztatójára

Vaol.hu

Mint arról tegnap már beszámoltunk sajtótájékoztatót tartott Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője. Ha már támogatni nem szeretné, legalább ne tegye tönkre ezt a klubot! - kérte a szombathelyi baloldali városvezetést az  ügyvezető, aki mögött fölsorakoztak a szülők, akiket felháborított az támadás, ami a klubvezetőt és a csapatot érte. 

A sajtótájékoztatóra ma közleményben reagált dr. László Győző alpolgármester. 

" A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért.

Az idei költségvetésben az SZKKA-nak szánt támogatási összeget 30-ról 40 millió forintra emeltük, míg a tavalyról fennmaradó 15 millió forint támogatáshoz való hozzáférést jelentősen könnyítettük.

Mint az ismeretes, a tavaly szeptemberi közgyűlésen valamennyi képviselő egyhangú szavazatával fogadtuk el azt a határozatot, mely szerint a klub részére történő további támogatások kifizetéséhez szükséges a klub teljes körű átvilágítása. Pődör Zoltán 2023. október 20-i sajtóközleményében vállalta a törvényes átvilágítást, valamint ígéretet tett Felügyelő Bizottság felállítására, melybe az Önkormányzat egy tagot delegálhat.

Annak ellenére, hogy a Pődör Zoltán által bejelentett Felügyelő Bizottság felállítására azóta sem került sor, annak érdekében, hogy a klub működését segítsük, úgy döntöttünk, hogy a tavalyról még fennmaradó 15 millió forintos támogatáshoz való hozzáférés esetén az egyetlen feltétel az egyébként a klubvezető által ígért Felügyelő Bizottság felállítása. Tekintettel arra, hogy a Szombathelyi Haladás és a Falco KC csapatainál is önkormányzati felügyelő bizottsági tag követi nyomon az önkormányzat által támogatott sportklubok törvényes működését, úgy gondoljuk, hogy ez egy reális elvárás.

Az idei emelt szintű 40 millió forintos támogatáshoz is haladéktalanul hozzájuthat a klub, amint teljesíti a közgyűlés által egyhangúlag elfogadott átvilágítást.

Nem kérünk olyat, amit a klub vezetése nem vállalt, ugyanakkor a transzparencia és átláthatóság mindannyiunk - elsősorban a kézilabdázó gyerekek - közös érdeke.

Ezúton kérjük Pődör Zoltánt, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyünk ki mindent az asztal fölé, hívjon össze részvételünkkel egy szülői - szurkolói ankétot, ahol mindenki felteheti kérdéseit és ahol lehetőség van arra, hogy közösen találjuk meg a klub sikerét szolgáló legjobb utat.

A tiszta helyzetekben és a közvetlen kommunikációban hiszünk.

Hajrá SZKKA, Éljen Szombathely!

Dr. László Győző alpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában