Bevételek és kiadások

2024.03.04. 20:00

Két és félmilliárd forintból gazdálkodik Vasvár idén

A képviselő–testület egyhangú igennel elfogadta az idei költségvetést.

Csabai Bernadett

Forrás: VN

A 2024. évi költségvetést 2.550.602 ezer forint tervezett bevétellel és azonos összegű kiadással fogadta el a vasvári képviselő-testület múlt hét csütörtöki ülésén.

Tóth Balázs, Vasvár polgármestere: A polgármesteri lét a közösség szolgálatáról szól
Fotó: Szendi Péter

Vasvár költségvetése - bevételek és kiadások

A kiadások terén a foglalkoztatottak személyei juttatásaira 417 millió forintot különített el az önkormányzat, az ehhez társuló, munkaadókat terhelő járulékok és a szociális hozzájárulási adó még plusz 56 millió forint. Készletbeszerzésre 30 millió, kommunikációs szolgáltatásra kicsivel több mint 9 millió forintot számoltak. Az önkormányzat közüzemi díjai 89 millióba kerülnek majd, még egyéb szolgáltatásokra 350 milliót különítettek el. 2 millió jut reklámtevékenységre, 4 és fél millió ellátottak pénzbeli juttatásaira – például családi támogatásokra. Összességében a működési célú kiadás 354 millió forint, a költségvetésből beruházásra 780, felújításra pedig 333 millió forintot költenek Vasváron idén.

Vasvárnak adósságot keletkeztető ügyletből származó fizetési kötelezettsége nincs az idei költségvetésben, és a jövőben sem tervez ilyen ügyletben részt venni, ahogy fejlesztési célú hitelfelvételt sem tervez.

Amit hangsúlyozott Tóth Balázs polgármester, hogy idén megemelték a városba települő építkezőknek járó támogatást, az eddigi 5 millió helyett 10 millió forintra.

Az önkormányzat bevételei egyrészt közhatalmi bevételekből állnak - ez a rész összesen 576 millió - ide tartoznak a termékek és szolgáltatások adói és a jövedelemadók - értékesítési, forgalmi, iparűzési adók. A működési bevételekből 158 millió jut majd a költségvetésbe. Ezen kívül állami támogatás is jár működési célokra - 621 millió forint -  illetve költségvetési és felhalmozási bevételekkel is számolhat a város. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában