Választás 2024

2024.04.04. 18:44

"Öt évetek volt rá" - Így véleményezték a szombathelyiek az önkormányzat útfelújítási ígéreteit

"Ezt az utat felújítjuk" - hirdeti többfelé az Éljen Szombathely! által vezetett baloldali városvezetés a városban. A szombathelyiek most "piros lappal" mondtak véleményt a be nem váltott ígéretekről, ahogy az olvasónk által lefotózott matricán olvasható: "Öt évetek volt rá."

Vaol.hu

Az elmúlt időszakban több táblát helyezett ki az Éljen Szombathely! frakció által vezetett baloldali városvezetés táblákat az alábbi felirattal: Ezt az utat felújítjuk! Valakinek, vagy valakiknek azonban szemet szúrtak a táblák, ugyanis csütörtök reggelre a táblákon piros feliratok jelentek meg az alábbi szöveggel: Öt évetek volt rá!

Öt
Öt évetek volt rá! - kaptuk a fotót
Forrás: Olvasó

 

A feliratok szemfüles olvasónk szerint több táblán is szerepeltek, ám ezeket eltávolították. 

Tény, hogy az elmúlt években sokat romlott az utak állapota a városban. Erről többször is írtunk, például ITT , ITT és ITT

Sőt, olvasóink kreatív elnevezésekről is illeték a szombathelyi utakat>>

Csütörtökön pedig arról írtunk, hogy  a szombathelyi  önkormányzat 2024. évi költségvetésében az út-híd szakfeladatok táblában burkolati jelek festésére 40 millió forintot, helyreállításokra (teljes pályaszerkezet cserére) 15 millió forintot, hézagkiöntésre 5 millió forintot, kerékpárút-fenntartásra 25 millió forintot, kátyúzásra 143 millió 700 ezer forintot, hídfenntartásra 6 millió forintot, járdafenntartásra 130 millió forintot irányoztak elő. Egyik tételnél sem nőtt olyan jelentős mértékben a tervezett önkormányzati forrás összege, mint a városi hetilap esetében. 

A szombathelyi városi lap költségei az elmúlt három évben megháromszorozódtak, tavaly a lap megjelentetése a városnak több mint 90 millió forintjába került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában