Lenni vagy nem lenni

2024.05.27. 10:13

Online csalások és kiberbűnözés a kőszegi előadáson

Lenni vagy nem lenni az online térben címmel a Jurisics-vár KÖSZHÁZ-ban tartott előadást a Vas Vármegyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Kőszeg és a Kőszeghegyalja Nagycsaládosok szervezésében.

Tóth Katalin

Forrás: VN

A rendőrséggel közös programsorozat első állomásán Németh Andrea rendőr őrnagy, kiemelt főnyomozó az internetes veszélyekre, a kiberbűnözés válfajaira hívta fel a figyelmet, és tanácsokat adott a biztonságos online jelenlétre. A prevenciós jellegű, interaktív előadáson szóba kerültek a telefonhívásokon keresztül megvalósított visszaélések, az online vásárlások veszélyei, az sms és e-mail csalások is.

Felnőttek és gyermekek is sok hasznos információhoz jutottak azzal kapcsolatban, hogyan ne hagyjuk magunkat becsapni, hogyan ne legyünk áldozatok, tudtuk meg Erneszt Judittól, a Kőszeg és Kőszeghegyaljai Nagycsaládosok vezetőjétől. A rendezvény végén támogatóik felajánlásait is kisorsolták – a főnyeremény egy vérnyomásmérő volt.

A védnökséget Básthy Béla, Kőszeg polgármestere vállalta. Az előadás-sorozat folytatódik a rendőrséggel együttműködésben. Érdemes figyelni a plakátokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában