átadták

2018.09.21. 17:28

Megújult a Nicki kultúrház

Ünnepélyesen is átadták a felújított Nicki kultúrházat, ahol egyúttal művészeti alkotókiállítás is várta a látogatókat.

Vas Népe

Fotó: Ohr Tibor

A Répcelaki Gyöngy Kórus tagjai tették még ünnepélyesebbé a nicki kultúrházátadót, Csorba József, a település polgármestere elmondta: 27,6 millió forintból valósulhatott meg az a rég várt beruházás, amelynek köszönhetően jelentősen korszerűsödött a falu központi épülete. A polgármester elmondta, a központi támogatásnak köszönhetően több mint 20 millió forint forráshoz jutott a település, így sikerült a kultúrház energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése, ráadásul végre az épület előtt elkészülhetett az a szabadtéri rendezvényhelyszín is, mely régi álma volt a falu lakóinak.

 

A rendezvényen beszédet mondott Ágh Péter, Nick országgyűlési képviselője is. Mint mondta, a faluközpontban megújult korábban a templom, az egykori iskola, utat is átadtak, most pedig elkészülhetett a közösségi színtér is. Ágh Péter szerint a felújított kultúrháznak missziója van. – Az a feladata, hogy az itteni rendezvények, programok által sok élményt adjon a helyieknek, hogy ennek köszönhetően tovább nőjön a szeretetük és a büszkeségük az otthont adó településük iránt – hangoztatta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában