Erdődy grófnőről szól a kötet

2018.12.20. 15:00

Kelbert Krisztina történész már hét híres szombathelyi nőről írt

A Szent Márton Látogatóközpontban mutatták be a Híres szombathelyi nők sorozat Erdődy Gyuláné Széchényi Emília életéről szóló, 19. kötetét tegnap este. A szerző Kelbert Krisztina történész.

Merklin Tímea

Fotó: Cseh Gábor

Schauermann János, a Szent Márton-templom plébánosa a helyszínről elmondta, gróf Erdődy III. György felesége, gróf Batthyány Erzsébet építtette ezt a templomot, amelynek kriptája az Erdődy család temetkezési helye évszázadokon át. A sorozatot megjelentető Szülőföld Könyvkiadó vezetője, Farkas Csaba elmondta: a város támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a monumentális vállalkozás.

Dr. Puskás Tivadar polgármester gratulált az ötletgazda dr. Takácsné dr. Tenki Máriának, aki pedig 500 ezer forintot ajánlott fel a városi televíziónak: készítsék el a 10–19. részt bemutató filmet is. Kelemen László, az alsóőri UMIZ igazgatója a grófnő burgenlandi tevékenységéről beszélt. Csapláros Andrea múzeumigazgató elmondta, büszke a kolléganőjére, Kelbert Krisztinára. A szerző a sokéves kutatómunkáról beszélt, amit ebbe a kötetbe is belefektetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában