A belépés ingyenes

2023.04.22. 10:05

Hetven film a vásznon két nap alatt – elkezdődött Vépen a VAS-FILM országos függetlenfilmes találkozó - fotók

Napra pontosan egy évvel a tavalyi után szombat reggel elstartolt a VAS-FILM. A sorban a 19., kétnapos mozgókép-ünnepet hatodik alkalommal Vépen rendezi a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár és a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesület. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak vasárnap estig a kultúrházban.

Tóth Kata

Forrás: VN/Pajor Zoltán Attila

A Kárpát-medence számos helyéről érkeztek filmek: 70 alkotást nézhetnek végig az igazán elszánt filmrajongók több mint 14 óra összterjedelemben. Kovács Péter polgármester és Meskó Krisztián fő szervező köszöntője után 9.15-től indult a versenyfilmek vetítése. A délelőtti mozgóképeket 13 órától Baranyi Benő, filmrendező, forgatókönyvíró (Zanox – Kockázatok és mellékhatások); Pócsik Andrea kultúrakutató; Gyöngyösi Lilla filmkritikus, a Filmtekercs.hu főszerkesztője és Varga Ákos online tartalomkészítő értékeli. 14 óráról, majd 16.35-től és 19.30-tól újabb versenyfilmes blokkok következnek. A zsűri 20.45-től beszélget legközelebb az alkotókkal.

Forrás: VN/Pajor Zoltán Attila

Vasárnap 8 órától az információs blokk filmjeit láthatja a közönség a kisteremben. A nagyteremben párhuzamosan 9.30-tól versenyfilmek pörögnek a vásznon. 15.15-től a vasárnapi filmeket értékeli a zsűri. 16.45-től filmzenék csendülnek fel Buti Zsanett zongora- és csembaló művész és tanítványai előadásában. 17.45-kor hirdetnek eredményt.  

Forrás: VN/Pajor Zoltán Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában