A találkozások ünnepe

2023.08.13. 14:21

Hamisítatlan fesztiválhangulat a Joskar-Ola napokon - fotók, videó

Főzőverseny, autóstalálkozó, számos zenei fellépő, erősember megmérettetés és vidámpark színesítette a Joskar-Ola napok programsorát. A rendezvényen a Dr. Mosoly Bohócszolgálat számára gyűjtöttek is. Vasárnap estig tartanak még a programok: színpadra áll még Krisz Rudi is.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Lampionok sora, megannyi sátor, vidámpark és a kondérokban rotyogó ételek illata jelezte már szombat délelőtt a Pázmány Péter körút végi sétányon: javában zajlik a lakótelep legnagyobb ünnepe, a Joskar-Ola napok. Szombathelyről és a környékbeli településekről is érkeztek a háromnapos fesztiválra, a Joskar-Ola Alapítvány szervezésében 14 zenei fellépő és rengeteg kísérő program garantálta a jó hangulatot. 

A kezdetek óta kapcsolódik az eseményhez gulyásfőzőverseny, a hely szűke miatt 11 csapat nevezését fogadtuk el. Ennél többen jöttek volna  - tudtuk meg Bakos Ildikótól, az alapítvány kuratóriumi elnökétől. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. felajánlásának köszönhetően az alapítvány vadhúst is kapott, amiből vadpörköltet készítettek. Az ételeket a fesztiválozók között osztották szét: ez is alkalmat teremtett a beszélgetésre, a kapcsolatépítésre.  

- A Joskar-Ola napokat a találkozások ünnepének is hívjuk, hiszen rengeteg programon vehettek részt kicsik és nagyok. Igazi kuriózumnak számít, hogy ötödik éve rendeztük meg az autókiállítást, ami a gépek szerelmeseinek szólt - hallottuk még Bakos Ildikótól. Idén is nagy siker övezte a drift-taxit, amit bárki kipróbálhatott. 

A gyerekek sakk- és aszfaltkrétaversenyen vehettek részt, a mesekertben pedig játékos foglalkozásokat tartottak. Sokakat vonzottak az ugrálóvárak és a vidámpark, de kitelepült a Szombathelyi Kábítószerügyi-Egyeztető Fórum (KEF) is. 

A Joskar-Ola Napok fő célja a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat támogatása, akik a Markusovszky-kórházban fekvő beteg gyerekeket derítik jobb kedvre - erről is beszélt Bakos Ildikó.  

A színpadon három napon át egymást követték a zenés-táncos produkciók: szombaton ottjátunkkor éppen a szombathelyi Köszi Zíben teremtett fesztiválhangulatot, de pénteken fellépett Mr. Rick,  második nap pedig a Novelzone és a Vándor zenekar. A programok ezzel még nem értek véget: vasárnap 18 órakor Krisz Rudi, majd utána az Inflagranti zenél.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában