Bük, a Celldömölk, az SZKKA U22, a Sárvár és a Körmend

2018.09.11. 20:32

Rajtol az NB II-es női kézi

A héten kezdődik az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2018/2019- es szezonja. Az Északnyugati csoport 12 csapatot számláló mezőnyében öt vasi alakulat szerepel.

Tóth Gábor

Rozmán Gergő tavaly bronzéremig vezette a Sárvárfürdő Kinizsi együttesét – ismét az élmezőnyt célozza meg a csapat

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Tavaly a Sárvárfürdő Kinizsi együttese az előkelő harmadik helyen zárt – legjobb vasi csapatként a mezőnyben.

– Nem volt nagy játékosmozgás a nyáron

– árulta el Rozmán Gergő, a Sárvár edzője. – Petróczi Viktóriát az SZKKA-tól érkező Jurik Petra váltja kapusposzton, és érkezett még ugyancsak az SZKKA-tól Marton Adél. Pup Ramóna szülés után tér vissza a játékhoz. Nardai Viktória és Hegyi Dóra viszont még sérüléssel bajlódik. Zökkenőmentes volt a felkészülés, az edzőmeccsek rávilágítottak a csapat hiányosságaira, amelyeket majd fokozatosan kijavítunk. Célunk, hogy az őszi szezon végén a 3–6. helyen álljunk a tabellán – és szeretnénk minél több játéklehetőséget adni a helyi ifista fiataloknak.

Bükön viszont mozgalmasan alakult a nyár. Mátés Istvánt Bölöni Roland váltotta a kispadon. És az új trénerrel sok új játékos is érkezett: Pukler Glória (Kozármisleny), Baranyai Enikő (Haladás), Guttyán Adrienn (Haladás), Márkus Dalma (Haladás). Távozó nem volt, igaz, Gulyás Szilva sérült, Pukler Perta pedig szülési szabadságra ment.

Rozmán Gergő tavaly bronzéremig vezette a Sárvárfürdő Kinizsi együttesét – ismét az élmezőnyt célozza meg a csapat
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

– Bő, 23 fős kerettel futunk neki a bajnokságnak – fogalmazott Bölöni Roland, a Büki TK rutinos mestere. – A felkészülésünk jól sikerült, a lányok keményen dolgoztak, készen állunk a bajnoki rajtra. Jó csapatunk van, és nem titok, szeretnénk a szűk élmezőnyhöz tartozni. Nehéz latolgatni az esélyeket, de úgy gondolom, hogy bőven lesz riválisunk a dobogóért folytatott harcban. A Sárvár és a Mosonszolnok jó erőt képvisel, az utánpótláscsapatoknál pedig – gondolok itt az SZKKA-ra, a Győrre és a Mosonmagyaróvárra – mindig kérdéses, hogy milyen kerettel lépnek pályára

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő gárdája is felkészülten várja a bajnoki rajtot. – Tisztességesen végigdolgozták a lányok a felkészülési időszakot, elégedett vagyok a hozzáállásukkal, a betervezett munkát elvégeztük, jó állapotban van a társaság – mondta Salamonné Csótár Adrienn, a CVSE szakvezetője. – A keretünkben némi változás azért történt, az előző szezont kölcsönben nálunk töltő játékosok ugyanis távoztak, így Tömő Alexandrától és Győrff y Rékától elbúcsúztunk. Érkezett viszont Szecsődi Vivien az SZKKA együttesétől. A középmezőnybe várom a csapatot, ám szeretnénk a tavalyi eredményél előrébb lépni, a nyolcadiknál előkelőbb helyen végezni. Erre képesnek is érzem a csapatomat. Sérültünk nincs.

A Körmendi Dózsa MTE klubvezetése reális, teljesíthetőnek tűnő célokat támaszt a csapat elé.

– Voltunk edzőtáborban, játszottunk edzőmeccseket, igyekeztünk becsülettel felkészülni az új szezonra

– tudtuk meg Faragó Andrástól, a Körmendi Dózsa MTE elnökétől, edzőjétől. – Sajnos négy saját nevelésű, fi atal játékosunk tanulmányi okokból távozott a csapattól. Érkezett a Haladástól Dudora Nikolett, Vasvárról pedig László Krisztina és Czinczás Fanni. Szerények a céljaink, a bennmaradás reményében kezdjük a bajnokságot. És szeretnénk minél több saját nevelésű fi atalt beépíteni a csapatba.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 fi atal csapata már a harmadik szezonját kezdi meg az NB II-es bajnokságban. – A céljaink nem változtak, szeretnénk, hogy a fi ataljaink a felnőttmezőnyben edződjenek, erősödjenek – jelezte Pődör Zoltán, az SZKKA U22 trénere. – Sok tehetséges játékosunk van, akik ott dörömbölnek az NB I/B-s felnőttcsapat kapuján, illetve több olyan lány, aki már a felnőttkerettel edz, de az NB I/B-s bajnokikon még kevés lehetőséget kap. Nekik tökéletesen megfelel az NB II felnőttmezőnye. A lényeg az, hogy a fi atalok fejlődjenek. Ennek megfelelően konkrét célkitűzésünk nincs, szeretnék a középmezőnyben végezni. Bő a keretünk, hétről hétre változni fog az összeállításunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában