Alpok Adria Kupa

2018.12.04. 20:01

Zollner, az új edző az AAC-ben debütál

Az Alpok Adria Kupában (AAC) meccsel az Egis Körmend szerdán este (18.00), a piros-feketék ellenfele a cseh BK Armex Decin lesz. Izgalmas mérkőzésre van kilátás, hiszen a Körmend az odavágón botlott a Decin otthonában.

Tóth Judit

Néhány edzést már vezényelt a körmendi csapatnak Matthias Zollner

Fotó: Szendi Péter

Az Egis Körmend kosárcsapata az Alpok Adria Kupa A csoportjában szerepel ebben a szezonban. A vasi együttes eddig három győzelmet zsebelt be, a Graz együttesét oda-vissza verték Ferenczék és hazai pályán győzni tudtak a szlovák Levicki ellen is. Egy fiaskó is van a mérlegben, ez éppen a szerdai ellenfél, a Decin otthonában csúszott be (87-70). A győzelem-vereség mutatója a negyedik forduló után mindkét csapatnak ugyanaz volt (kedden késő este már Grazban vendégeskedett a cseh csapat.)

Az eddigi csoportmérkőzéseken Antonis Constantinides dirigálta a Körmendet, a ciprusi szakember azonban a közelmúltban felbontotta a szerződését a körmendi klubbal és újra hazájában vállalt munkát, az Apoel Nicosia együttesénél. Hamar megtalálták Constantinides utódját, Matthias Zollner az új vezetőedző egy hete kezdte meg a munkát Körmenden. Mivel bajnoki forduló a válogatott szereplése miatt nem volt, a német származású tréner szerdán este, a Decin elleni mérkőzésen debütál.

Néhány edzést már vezényelt a körmendi csapatnak Matthias Zollner
Fotó: Szendi Péter

– Néhány napja dolgozunk együtt, de nem lehet okom panaszra. Nálam nagyon fontos az edzéseken elvégzett munka, sokat adok arra, hogy ki, hogyan teljesít, mennyire teszi oda magát. Bajnoki szünet van, éppen ezért talán jó is, hogy van Alpok Adria-csoportmérkőzés. Láthatom, hogy a fiúk milyenek éles helyzetben. Érdekes meccs lesz, hiszen idegenben jól megégett a csapat, ezt javítanunk kell mindenképpen. Mozgalmas hetek előtt vagyunk, ez lesz a nyitánya az év végéig tartó hosszú sorozatnak. Nemcsak a bajnoki meccsek fontosak, hanem az Alpok Adria szereplés is, így a nemzetközi sorozatban is győzelem a cél. Előbb a csehek ellen, majd jövő héten idegenben a Levicki otthonában is. Jó formában vannak a fiúk, bízom benne, hogy ez a rövid szünet nem zavarta meg őket, és folytatják a jó sorozatot.

A körmendi vezetőedző elmondta, hogy a Decin játékosai nagyon jól dobják a triplákat, ezt legutóbb is bizonyították. Lelkes és lendületes csapatról van szó, így ha felszívják magukat és elkapják a fonalat, megnehezíthetik a körmendiek dolgát. Zollner vezetőedzőnek egy hiányzóval mindenképpen számolnia kell: még nem számíthat egyik centerére, Csorvási Milánra, aki közel két hete szenvedett arcsérülést. Leyton Hammonds is túl van egy kisebb sérülésen, de a légiós már felgyógyult, így ott lesz a keretben. Időközben távozott a Körmendtől Bán Tibor, aki a másodosztályú Oroszlány együttesénél folytatja. Az ő pótlását a tervek szerint fiatal körmendi nevelésű kosarassal oldják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában