A körmendiek öt idegenlégiósából négy visszautazott Amerikába

A koronavírus-­járvány megfékezése érdekében és a játékosok, szurkolók egészségét szem előtt tartva múlt kedden döntött a kosárlabda-szövetség a bajnokság befejezéséről. Az Egis Körmend – bár nagy reményei voltak a bajnoki szereplést illetően – elfogadta a döntést. Légiósai hazautaztak, de mindannyian sajnálják, hogy nem tudták befejezni a szezont.

Tóth Judit

Matthias Zollner és csapata nagy célokat tűzött maga elé – nem tudták valóra váltani

Fotó: Szendi Péter

Az Egis Körmend kosárcsapata második helyen állt az alapszakaszban, amikor az MKOSZ (eredményhirdetés nélkül) véget vetett a 2019/2020-as bajnokságnak. Matthias Zollner, a piros-feketék vezetőedzője leszögezte: mindannyian tudják, hogy az egészség a legfontosabb, de ha a sport oldaláról közelítik meg a történteket, van bennük némi hiányérzet.

– Jelen helyzetben természetesen az a legfontosabb, hogy mindenki probléma nélkül átvészelje ezt a nehéz időszakot. Úgy érzem, nagyon jó csapatot sikerült összeraknunk ebben a szezonban, mind játéktudásban, mind emberileg nagyon passzolt minden. Szeretném megköszönni kollégáim munkáját, akiknek nagy része volt abban, hogy hétről hétre jól tudtunk teljesíteni és egy győzelemre lemaradva a listavezető Falcótól másodikak voltunk. Persze ez nem sikerült volna biztos háttér nélkül, ezért a klubnak és a városnak is elismerés jár. Köszönetet mondok a játékosaimnak és a szurkolóinknak is. Előbbiek mindig odatették magukat a pályán, utóbbiak pedig szinte mindig hatodik emberként segítették a csapatot. Nem akarok azzal foglalkozni, hogy mi lett volna ha, de az biztos, hogy jó csapatunk volt, akár a bajnoki arany is benne volt a srácokban. De ez a történet idejekorán véget ért, és már soha nem tudjuk meg, mi történt volna, ha folytatódik a bajnokság.

Matthias Zollner és csapata nagy célokat tűzött maga elé – nem tudták valóra váltani
Fotó: Szendi Péter

A német származású szakember szerint korai még a jövőről beszélni, hiszen most teljesen más dolog köti le és foglalkoztatja az embereket. Mindenki várja, hogy véget érjen a járvány, ami majd tisztább gondolkodást tesz lehetővé. Amikor eljön az ideje, építeni fogják a következő szezont.

A Körmend légiósai közül négyen a múlt hét végén elutaztak, és szerencsésen haza is jutottak.

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen hirtelen véget ér a bajnokság a koronavírus erőteljes terjedése miatt. Természetesen én folytattam volna, de a biztonság és az egészség mindennél fontosabb. Úgy gondolom, a szövetség jó döntést hozott, de azért nem lett volna rossz a bajnoki címért küzdeni – mondta Wesley Person, akinek mindössze két bajnoki jutott ebben a szezonban; pénteken délután utazott haza, Amerikába. – Hogy mit tartogat számomra a jövő? Nem tudom, de szeretnék továbbra is Európában játszani. Ha a lehetőség úgy adja, szívesen visszatérek Körmendre. Az edzői stáb magas szintű munkát végez és lenyűgöző a szurkolói támogatás, ami igazán különlegessé teszi ezt a helyet.

Ugyancsak pénteken távozott Frank Turner, a piros-feketék játékmestere is.

– Keserédes érzéseim vannak, természetesen játszani akartam, mert jól ment a csapatnak. Ráadásul Tóth Norbi és Wesley leigazolásával még erősebbek lettünk. Tapasztalattal és jó dobóteljesítménnyel gazdagodtunk. Annak viszont örülök, hogy nemcsak a szokásos, két hónapos nyári pihenőt tölthetem a kisfiammal, Royallal, hanem sokkal többet. A család számomra nagyon fontos, szóval most kiélvezem az alkalmat, amit általában nem kaptam meg a hosszú bajnoki szezonok miatt. Nem tudom, mit tartogat számomra a jövő, de úgy érzem, pár év még van bennem. Szeretném folytatni a játékot, de ha szerencsém van, akkor a Knicks, a Nets vagy a 76ers csapatától kapok edzői állást. Ezt nehogy komolyan vegye bárki is, csak vicceltem.

Justin Edwards elsőként hagyta el Magyarországot, már múlt csütörtökön elrepült Kanadába. Hazaérkezve képet posztolt közösségi oldalán.

– Nagyon rosszul érintett, hogy véget ért a bajnokság, hiszen jó eséllyel pályáztunk a bajnoki címre. Egyre jobban összeszoktunk, és mindig jobban és jobban teljesítettünk. A jövőről most még nem tudok nyilatkozni, majd meglátjuk idővel, hogy alakul a sorsom.

Jordon Varnado, a körmendiek egyik kedvence – akit az év légiósának is választottak –, szintén pénteken délután hagyta el Körmendet.

– Nem könnyű beszélni most, hiszen jó esélyeink voltak a bajnokságban. Most majd a családommal töltöm az időt, de szeretném formában tartani magamat, hogy a következő szezonom is jól sikerüljön. Hogy hol? Még nem tudom, korai erről beszélni.

Travis Taylor volt az egyetlen, aki nem szállt repülőre a múlt héten, hiszen neki felesége révén osztrák kötődése is van.

– Különböző érzések kavarognak bennem. Először is nagyon remélem, hogy a családjával együtt mindenki erős tud maradni a vírusveszély ideje alatt. Nagyon jó és fegyelmezett csapatunk volt idén. Szerettem volna a továbbiakban is versenyben maradni a bajnoki címért, mert így nagyon sok kérdőjel maradt az idénnyel kapcsolatban. Nem tudtuk teljesíteni a személyes és csapatcélokat, az álmokat nem tudtuk valóra váltani.

Travis Taylor szerint most az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradjon, és miután lecseng ez az őrült helyzet, lehet koncentrálni a személyes dolgokra.

– A feleségemmel állandó kapcsolatban vagyunk az én amerikai és az ő európai családjával. Ha nem csillapodik a járvány, akkor ahhoz a családhoz fogunk majd csatlakozni, amelyik biztonságosabb számunkra, természetesen a helyes biztonsági protokollt betartva.

Sok kérdőjel maradt tehát a piros-feketéknél, de mindenki tudja, az egészség a legfontosabb. Még nincs szó jövőről, egyelőre mindenki a jelenlegi helyzettel van elfoglalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában