kijárnak

2020.04.20. 18:21

A vasi horgászok nem pihennek

A pecások természetesen ezekben a vészterhes időkben is ki-kijárnak horgászni – a zsennyei horgásztavon például az idén már több kapitális fogás történt.

Tóth Gábor

Dugmonits Attila és a méretes tükörponty Fotó: Fish-Farm

A koronavírus-járvány a horgászokat talán kevésbé érinti. A népszerű zsennyei horgásztavon sem állt meg az élet, a pecások – természetesen az egészségügyi előírásokat szigorúan betartva – továbbra is hódolnak kedvenc időtöltésüknek, szabadidős tevékenységként, kimozdulva a négy fal fogságából.

Dugmonits Attila és a méretes tükörponty Fotó: Fish-Farm

Az elmúlt hétvégén például egy rutinos balogunyomi horgász, Dugmonits Attila hívta fel magára a figyelmet és akasztott meg egy kapitális pontyot – és döntött „egyéni rekordot”, egyben a tó idei egyik legszebb fogását produkálta. A zsennyei horgásztó régi, visszajáró vendége ugyanis feeder bottat fogott ki egy 19,35 kilós tükörpontyot. A méretes hal csak jó negyedórás küzdelem, fárasztás után adta meg magát. Dugmonits Attila aznap több 8-10 kilós példányt is horogra tudott csalni Zsennyén. Természetesen minden hal visszanyerte szabadságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában