Frissen Vasból

2021.04.22. 07:00

GP-győzelmek Olaszországban – Ekler Luca megállíthatatlan

A paraatléták olaszországi grand prix viadalán két távon, 200 és 400 méteres síkfutásban is aranyérmet szerzett a szombathelyi Ekler Luca.

Horváth Erika

Fotó: Facebook

Népes csapattal vett részt Magyarország a jesolói GP-viadalon, ahol rajthoz állt a T38-as kategóriában világ- és Európa-bajnok, a nyári tokiói paralimpiára három számban – távolugrásban, 100 és 400 méteres síkfutásban – készülő Ekler Luca is. Ezúttal 200-on és 400-on versenyzett. Előbbi távon 27,58 másodperccel, utóbbin 1:04,62 perces eredménnyel szerezte meg az első helyezést.

– A körülményekhez képest elégedett vagyok az eredményekkel, bár úgy érzem, mindkét számban maradt még bennem – mondta a 22 esztendős atléta. – A hideg ellenére 200-on csak kilenctized másodpercre maradtam el az egyéni csúcsomtól. A 400 talán jobban is sikerülhetett volna, de csúszott a program, és nagyon sokat kellett várni, míg bevezettek bennünket. De összességében nagyon örülök, hogy az évnek ebben a korai időszakában ilyen eredményeket tudtam elérni, annak pedig még jobban, hogy ismét rajthoz állhattam nemzetközi versenyen – hiszen a 2019-es világbajnokság volt az utolsó külföldi versenyem. A paralimpiára való felkészülésembe most ez a két futószám illett a legjobban, de nagyon várom már, hogy a kedvenc számomban, távolugrásban is megmérettethessem magam.

A Testnevelési Egyetemen tanuló és annak színeiben is sportoló Luca elmondta még, hogy legközelebb – májusban – az atlétikai csapatbajnokság elődöntőjében szerepel, majd a Budapest-bajnokságon. Mindkét versenyen távolugrásban is indul. Most még további tatai edzőtáborozás is vár rá. Május utolsó napjaiban pedig indulnak a paraatlétikai Európa-bajnokságra, amelyet június 1–5. között a lengyelországi Bydgoszczban rendeznek. Ott három versenyszámban, 100 és 400 méteren, valamint távol­ugrásban lesz érdekelt (200-on az Eb-n és a paralimpián sem rendeznek versenyt).

Kiemelt képünkön: Ekler Luca a célban a 400 méter után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában