gyaloglás

2021.04.23. 07:00

Megjött a motiváció – Bodorkós-Horváth Katalin országos csúcsot gyalogolt

Minden előzetes várakozást felülmúlva korosztályában országos csúcsot ért el a 20 km-es országos gyaloglóbajnokságon Bodorkós-Horváth Katalin.

Horváth Erika

Fotó: VN/Bodorkós Tamás

Vasárnap rendezték meg Békéscsabán esőben, hidegben a gyaloglók 20 kilométeres országos bajnokságát, amelyen rajthoz állt a Szombathelyi Dobó SE szenior atlétája, a már 17 korosztályos világversenyes éremmel, köztük öt vb-ezüsttel és négy Eb-arannyal is rendelkező Bodorkós-Horváth Katalin is. Rossz idő ide, év eleji időpont oda, élete legjobbját teljesítette, az ob-rangsorban hatodik lett, de az 1:54:49 órás eredmény a W50-es korosztályban új országos csúcs.

– Semmi előjele nem volt az edzéseredményeim alapján, az edzőm, Domján Miklós is 57 perc körüli időeredményt jósolt. De hogy 1:55-ön belülre kerüljek?! Még most is alig hiszem el – örömködött az 53 éves Kata, akit úgy tűnik, ez a siker kimozdított a pandémia és a versenynélküliség okozta motiválatlanságból. – Edzettünk rendesen, heti ötször, hétvégenként 17-18 kilométert is gyalogoltam a kőszegi hegyekben. De bizonytalan volt minden, nem tudtam, hogy mire is készüljek. Igaz, abban azért változott a felkészülésem, hogy januártól életmódot váltottam. Szentgyörgyi Rómeó programja alapján az étkezésemen is változtattam, és saját testsúlyos edzésekkel is bővítettem a repertoárt. Le is csúszott rólam néhány kiló, közben kicsit erősebb is lettem.

– Sajnos az idei versenynaptár továbbra is bizonytalan, egyelőre annyit tudunk, hogy május 8-án Budapesten versenyeznek a gyaloglók az országos csapatbajnokság elődöntőjének keretében. Ott 5 km-en indulok. Utána pedig átállok a futásra. A tavalyi, júliusi Tisza-tó-kerülő futáson teljesítettem a 65 km-es távot, de a kísérő kerékpárban keletkezett hiba miatt nem olyan eredménnyel, amire számítottam. Idén javítani szeretnék. Tovább nem tervezek, mert a szenior korosztályban még a fedett pályás ob-t sem rendezték meg, a szabadtérit ugyan tervezgetik, talán júliusban lehet már. De a világversenyeknek még se híre, se hamva.

Alig fejeztük be a beszélgetést, amikor jött egy igazán motiváló örömhír: a masters atlétika európai szövetsége október 4. és 20. között a portugáliai Vila Real S. Antonióban kívánja megrendezni a 2021. évi szenior-Európa-bajnokságot. Talán lesz mégis nemzetközi verseny! Lehet készülni rá, lesz motiváció! – kommentálta a hírt Bodorkós-Horváth Kata.

Kiemelt képünkön: Bodorkós-Horváth Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában