Frissen Vasból

2021.05.08. 11:00

Felbőgtek a motorok a szépségversennyel egybekötött 6. Riverside Baja pápoci állomásán – fotók

Nézők nélkül teljesítették pénteken az autósok, a motorosok és a quadosok a terep-rallye bajnokság pápoci szakaszait.

vaol.hu

Fotó: Riverside Baja

Az autósok pénteki első, 13,5 kilométeres szakaszán a lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz „suhant át” a leggyorsabban, hét másodpercet adva a Kéry Szilveszter, Bartha Barbara Anett párosnak. A harmadik legjobb időt a lengyel Marek Kubiczek, Artur Janda érte el – adta hírül a Riverside Baja Kommunikáció.

A T1-esek között a magyar Lónyai Pál és Csató Attila nyerte az első szakaszt – összetettben a 9. helyre voltak jók -, míg a cseh Miroslav Zapletal és a szlovák Marek Sykora a második (12.), a Fordja elejét „kissé” átalakító Zdenek Porizek, Pavel Vaczulik duó a harmadik időt érte el (14.).

Fotók: Riverside Baja

A motorosoknál a cseh Rudolf Lhotsky volt a leggyorsabb, megelőzve Kárpáti Pétert és a szlovák Robert Bodort. A Dakaron is járt Laller (Horváth Lajos) és a korábbi többszörös magyar bajnok Hodola Richárd egyelőre megbújik a mezőnyben.

A quadosok között a lengyel Adam Krysiak teljesítette leggyorsabban az első 13,5 kilométert, hét másodpercet verve honfitársára, Ireneusz Ostafin, míg a harmadik a szintén lengyel Rafal Jawien, akinek már 17 másodperc a hátránya az elsőhöz képest.

Az autósoknál a pénteki második, szintén 13,5 kilométeres szakaszon a lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz duó ugyan megőrizte az összetettbeli első helyét, ám a cseh Miroslav Zapletal és a szlovák Marek Sykora megtalálta autója gázpedálját, és ment egy olyan időt – 11 másodpercet adva az éllovas lengyeleknek -, amivel azonnal feljöttek a második helyre. Az első napi dobogó harmadik fokán a szintén lengyel Piotr és Karolina Otko zárt.

A legjobb magyar a két „igazi” Trebitsch – Miklós és Sándor – lett az első nap végén, akik az összetett ötödik pozíciójában várják a szombati folytatást, míg a Gyimóti Péter, Horváth Mira a 6., míg a Lónyai Pál, Csató Attila kettős a 8. helyen zárt két szakaszt követően.

A motorosoknál a cseh Rudolf Lhotsky megtartotta az első helyét, míg mögötte helyet cserélt a szlovák Robert Bodor (2.) és Kárpáti Péter (3.). A különbség az első és a harmadik között mindössze 35 másodperc, de a negyedik helyen álló szlovák Jozef Oprchal is egy percen belül van az éllovashoz képest.

A quadosok között nem változott az élen a sorrend, a lengyel Adam Krysiak teljesítette leggyorsabban a második 13,5 kilométert is, míg honfitársára, Ireneusz Ostafin megőrizte a második, míg a szintén lengyel Rafal Jawien a harmadik helyét. Itt is nagyon szoros a verseny, hiszen az első és a negyedik – természetesen lengyel – Marcin Wilkolek között mindössze 34 másodperc a különbség.

Szombaton négy kemény szakasz, összesen 200 kilométer össztáv vár az autóversenyzőkre és hatalmas csata várható a győzelemért a motorosok és a quadosok között is.

Ezzel együtt a hatodik Riverside Baja szombati versenynapja keretében, a viadal házigazdája, Pápoc egy különdíjat ajánlott fel a verseny legszebb járművének. A díjat az kapja meg, akinek járműve a legtöbb szavazatot kapja!

A Riverside Baja közösségi oldalán közzétett bejegyzésben látható az összes olyan jármű, amelyik részt vesz ebben a megmérettetésben. Semmi mást nem kell tenni, csak dobni kell egy like-ot ahhoz a fotóhoz, amelyen a kedvenc jármű látható. A szavazás egészen ma 17 óráig tart.

" data-width="500" data-show-text="true">

">‼FIGYELEM‼

Miközben már elindult a hatodik Riverside Baja szombati versenynapja, a viadal házigazdája, Pápoc egy...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában