Frissen Vasból

2021.07.10. 12:39

Új centert igazolt a Körmend

Az amerikai Wesley Gordon lesz az Egis Körmend kosárcsapatának centere a következő szezonban. A körmendi klub nem tudta megtartani korábbi légiósát, Travis Taylort, így esett a választása az új magasemberre, aki ismeri a magyar viszonyokat, hiszen korábban Sopronban is játszott.

Tóth Judit

Fotó: Soproni Kosárlabda Club

Az amerikai irányító, Kamau Stokes és a szerb Stefan Savic szerződtetése után újabb külföldi játékost jelentett be a körmendi klubvezetés. A keret a 206 centis Wesley Gordonnal bővült, aki a napokban ünnepelte 27. születésnapját. A játékos egyetemi éveit a Colorado Buffaloes színeiben töltötte, majd 2017-ben áttette székhelyét Európába. Első állomása az osztrák Fürstenfeld volt, itteni kiváló teljesítményére a Sopron együttese is felfigyelt, így a 2018/2019-es évadot már a hűség városában töltötte. Meghatározó szerepe volt a magyar NB I-ben is, az idény végén listavezető volt a játékosok között a lepattanók és a blokkolások tekintetében. Sopronban mérkőzésenként 15.9 pontot, 10.3 lepattanót és 2.1 blokkot jegyzett. Pályafutását ezt követően Görögországban folytatta a Rethymno Cretan Kings csapatánál, majd jött egy rövid franciaországi kitérő. Aztán újra a görög élvonalba, az Ermis Agias-hoz került az amerikai játékos, innen érkezik majd az Egis Körmendhez.

Antonis Constantinides vezetőedző szerint kiváló adottságú játékosról van szó, aki számára nem ismeretlen a magyar bajnokság.

- Az elmúlt három évet alapul véve csapatunk jól állt a center pozíciót illetően, elég csak Mario Delasra and Travis Taylorra gondolni. Ezek a játékosok magasra tették a mércét. Sajnos, pénzügyi korlátaink miatt – bár szerettük volna – de nem tudtuk megtartani Taylort, ugyanakkor célunk volt, hogy olyan centert találjunk, aki felépítésben és tudásban is kiemelkedő a honi mezőnyben. Így esett a választásunk Wesley Gordonra, aki az elmúlt két évben a legmagasabb szinten játszott Európában, a görög és a francia élvonalban. Ráadásul nem ismeretlen számára a magyar bajnokság sem, hiszen Sopronban kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő. A kosaras tudásának, tapasztalatának és felépítésének köszönhetően remekül tudja támogatni csapatát, védekezésben, valamint támadásban egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy minőségbeli különbséget jelent az érkezése a palánk alatti teljesítményünkben – mondta a ciprusi szakember az új játékosról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában