Frissen Vasból

2021.08.13. 14:53

Hivatalos: Hollandiába szerződött a Haladás-nevelésű középpályás – videó

A holland másodosztályban folytatja a pályafutását a szombathelyi kötődésű Rácz Barnabás.

nso.hu, vaol.hu

Fotó: fc-eindhoven.nl

Hivatalos oldalán jelentette be a holland másodosztályban szereplő FC Eindhoven, hogy szerződtette az Újpest korábbi középpályását, Rácz Barnabást. A magyar futballista akár már a csapat pénteki, FC Emmen elleni összecsapásán is pályára léphet.

A klub közleménye szerint a felek egyéves szerződést kötöttek, amelybe egy hosszabbítási opciót is belefoglaltak. Rácz a 78-as mezszámot fogja viselni és már akár a gárda pénteki, FC Emmen elleni bajnokiján debütálhat a holland másodosztályban.

„Barnabás nagyon technikás labdarúgó, nagyszerű rúgótechnikával. A próbajátékon meggyőzött minket, és úgy érezzük, hogy olyan játékost igazoltunk a személyében, aki a középpálya több posztján is bevethető„ – mondta az FC Eindhoven technikai igazgatója, Marc Scheepers.

A holland másodosztályban szereplő együttes a közleményben magyarul is köszöntötte az újdonsült csapattagot.

Rácz Barnabás Szombathelyen nevelkedett, a Haladásban debütált a felnőttek között, majd volt a Soproni VSE játékosa is, mielőtt 2019 februárjában az Újpesthez igazolt. A fővárosiaknál aztán nem kapott sok lehetőséget, legutóbb 2020 nyarán szerepelhetett egy DVSC elleni bajnoki mérkőzésen, mindössze négy percet, majd januárban felbontották a szerződését, így az elmúlt hét hónapban nem volt csapata. Az NB I-ben 96, míg az NB II-ben 28 találkozón lépett pályára. Korábban az U19-es és az U21-es válogatottban is szóhoz jutott – írja a Nemzeti Sport Online.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában