Vas megyei foci

2021.08.30. 07:00

Rajtol a városi kispályás foci Szombathelyen

Hétfőn, ma elrajtol a városi amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság – a patinás sorozat történetében először ősz-tavasz rendszerben bonyolítják le a pontvadászatot. Ünnepélyes díjkiosztó zárta a tavalyi szezont.

Tóth Gábor

A koronavírus-járvány alaposan megkeverte az elmúlt szezont – több szempontból is. A 2020-as bajnokság csonkára sikeredett, valamint a díjakat sem lehetett átadni. Ezt pótolta a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség labdarúgó szakágának elnöksége, amikor egy ünnepélyes eredményhirdetésre, díjkiosztóra hívta össze a dobogón végző csapatok vezetőit, az osztályok gólkirályait – egyben Gerencsér Tibor elnök megnyitotta a 2021/2022-es szezont a Haladás Sportkomplexum sajtótermében.

Vargyas Miklós titkár beszámolójában felidézte, hogy 2020 januárjában 69 csapat nevezett a bajnokságra, ám a pontvadászat rajtját a Covid miatt elhalasztották. Júniusban enyhült a járványhelyzet, felvezetésként a szövetség két kispályás tornát rendezett – a Kovács János-emléktornát és a Kiss Lajos-emléktornát is nagy sikerrel.

Majd az egykörös, fél szezonra kiírt őszi bajnokság végre elrajtolhatott – 70 csapat, több mint ezer futballista játszott augusztusban, szeptemberben, októberben és novemberben, összesen 362 mérkőzést bonyolítottak le a szervezők. A közös, ünnepélyes díjkiosztó a járvány miatt elmaradt. Majd januárban 66 csapat nevezett a 2021-es bajnokságra – amit ismét el kellett halasztani a járvány miatt.

Júniusban megszületett a döntés, miszerint a sorozat 1976 óta íródó történetében először a városi amatőr kispályás labdarúgó-bajnokság átáll ősz-tavasz rendszerre – igazodva a nagypályás kiíráshoz. A 2021/2022-es pontvadászatra 60 csapat nevezett, végül 58 „áll rajthoz”. A szezon első meccseit ma, hétfőn lejátsszák a csapatok. Minden mérkőzésnek a Sportliget pályái adnak otthont.

Gerencsér Tibor jelezte, az elmúlt másfél évben négyszer készítették el a versenykiírást, négyszer készítették el a sorsolást – egyben megköszönte kollégáinak a munkát, a szombathelyi városvezetésnek pedig a támogatást.

A flottul megszervezett rendezvény ünnepélyes díjkiosztóval, kötetlen beszélgetéssel zárult – a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség igazán értékes díjazásban részesítette a 2020-as szezon legjobbjait. A résztvevők részéről több olyan felvetés is elhangzott, amelyeket a szövetség vezetői, a városvezetés képviselői szerint is érdemes alaposan megfontolni.

Kiemelt képünkön: Gerencsér Tibor, a szabadidősport szövetség elnöke nyitja meg a rendezvényt – háttérben a serlegek

Ezek is érdekelhetik