Frissen Vasból

2021.09.02. 17:46

Büszke az Ekler-család Lucára

A paralimpián távolugrásban aranyérmet szerző Ekler Luca egyik öccse, a Budapest Honvédban vízilabdázó Bende büszke nővére teljesítményére és bízik a hasonlóan jó folytatásban.

Pum András

Ekler József és családja. Felesége, Imola,gyermekei: Luca(20), aztán jött még Bendegúz (18), Zsombor (15) és Botond (7)

Fotó: VN

A szombathelyi származású, a fővárosi TFSE-ben atlétizáló Ekler Luca a tokió paralimpián T38-ban, távolugrásban – két világcsúcsot is megjavítva – aranyérmet szerzett. Luca ezt megelőzően, múlt szombaton 100 méteres síkfutásban negyedik lett. Az igazi versenyszáma azonban a távolugrás, amelyben 5.63-al, új világcsúccsal lett paralimpiai bajnok. Az Ekler-családban egyébként valamennyi gyerek sportol, Lucán kívül mindannyian az AVUS-ban kezdtek el vízilabdázni. Bendegúz egy éve igazolt a Honvédba, Zsombor idén nyáron az UVSE-be, a legkisebb, Botond jelenleg is aligátorok vízilabdázója.

– Töredelmesen bevallom, sajnos nem láttam élőben Luca ugrását, ugyanis éppen edzésem volt – mondta Luca legnagyobb öccse, Bendegúz. – Ám amint véget ért a tréning, azonnal bekapcsoltam a telefonom és borzasztóan boldog és büszke voltam, amikor láttam, hogy Luca aranyérmes lett. Később édesapám is hívott, az egész család nagyon örült a sikernek. Természetesen írtam Lucának és gratuláltam neki az óriási eredményéhez. Aztán persze megnéztem felvételről az ugrását is. Előzőleg, még a verseny előtt édesanyámtól informálódtam az ellenfeleiről és amikor mondta, hogy ugyanazok, akikkel korábban a világversenyeken vetélkedett, akkor már bíztam bent, hogy sikerülhet az arany.

Luca pénteken 14.45-kor kezdi meg szereplését a 400 méteres futás selejtezőjében, a döntőt szombaton 13.30-tól rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában